clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.05.2017

O návrat do horní poloviny tabulky proti Příbrami

Naposledy se v rámci této sezóny potkáme na Julisce během pátečního podvečera. Soupeřem bude o udržení v lize bojující Příbram, která však nic nevzdává a v posledních kolech notně dramatizuje závěr ligového ročníku.

Z 26 odehraných kol strávila Příbram pouze dvě na místě, které by neznamenalo poslední příčku v tabulce (1. a 25. kolo). Přesto budí svěřenci trenéra Tobiáše respekt tím, kolik dokázali uhrát bodů v nedávných zápasech a velmi tak zamotat situaci na chvostu tabulky.

Dobrým příkladem může být i páteční předehrávka minulého kola proti pražské Spartě, kterou Středočeši prohráli až gólem Josefa Šurala v nastaveném čase a přišli tak o kýžený bod. „Po bodu jsme sahali až do 90. minuty a je to pro nás obrovská škoda, protože si myslím, že za náš dnešní výkon, bychom si ho zasloužili. Během poslední doby jsme se dostali do určité herní pohody a věřili jsme v to, že když proti Spartě podáme výkon, který bude navazovat na ty předchozí, tak jsme schopni ji potrápit. Naše momentální zklamání pramení z toho, že jsme utkání ztratili až v úplném závěru naší taktickou, hrubou chybou. Jinak dnes můžu hráčům jen těžko něco vyčíst, naopak bych je chtěl pochválit,“ hodnotil na pozápasové tiskové konferenci porážku od Letenských domácí kouč Tobiáš.

Dosavadní vzájemné měření sil, nemá dle statistik před pátečním zápasem žádného favorita. Oba týmy se na ligových trávnících potkali v 11 případech a body si rozdělily rovným dílem. Každý z týmů si připsal po třech vítězstvích a pěti nerozhodných výsledcích. Zatím naposledy se oba soupeři setkali na podzim na stadionu U Litavky, kde Dukla musela skousnout hořkou porážku 3:1.

Při pohledu do statistických údajů Příbrami můžeme zjistit, že nejlepším střelcem v probíhajícím ročníku je sedmigólový Tomáš Pilík a stejný hráč dominuje mezi svými spoluhráči i v počtu gólových asistencí a ve vytvořených šancích. Nejčastěji střílejícím plejerem je exreprezentant Jan Rezek a nejúspěšnějším nahrávačem je s číslem 752 přihrávek, gólman Aleš Hruška.

Když už jsme zmiňovali poslední zápas Příbrami, je potřeba doplnit i ten na straně Dukly. Na půdě Viktorie Plzeň sehrála zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním inkasovala hned dvakrát a šancí na snížení bylo poskrovnu, zatímco ve druhé půli si svěřenci Jaroslava Hynka vytvořili několik slibných příležitostí, které však bohužel neskončili za zády brankáře Kozáčika.

Do páteční předehrávky vyběhnou domácí fotbalisté oslabeni o dvě opory, které si budou odpykávat karetní tresty. Jsou jimi Peter Olayinka a Ondřej Kušnír. „Kušňa je velká zkušenost a Peter nejlepší střelec týmu, takže ztráta to bude, ale další kluci čekají na šanci a budou se chtít ukázat. Zvládneme to i bez nich,“ reagoval odhodlaně kapitán týmu Marek Hanousek na otázku ohledně absencí v nejbližším zápase.