clanek-1
  • WU11

  • 12.04.2017

WU11: Noc a den ve fotbalovém deníku fotbalistek

V uplynulých dvou víkendech odehrála starší přípravka dvě domácí utkání. Nejdříve doma vyzvala ČAFC Praha a pak také Radotín. Do obou utkání nastoupilo mnoho děvčat, naše baletky tak sbíraly zkušenosti v utkání s kluky.

Těžké utkání proti ČAFC
První jarní kolo sehrály naše fotbalistky do 11 let proti „čafce“, ovšem utkání to bylo složité. Soupeř hrál velmi dobře, kluci byli rychlí a důrazní, jejich doménou byly střely z dálky, se kterými mají obecně golmani v této kategorii problém. Hodně gólů tak zapadlo za naši brankářku Lindu Synovcovou, která vždy podává velmi reflexivní výkon. Celkově se v prvním utkání naše hráčky prezentovaly dobrou rozehrávkou i pěkným přechodem z obrany do útoku. Ať už individuálně nebo kombinačně. Naopak chyběla rychlost a přesnost v útočné fázi. Mnoho šancí zůstalo nevyužito.

Do utkání zasáhly: Synovcová – Mocová, Kolowrat, Minaříková, Köhlerová, Šilhavá, Berounská, Řeháková, Bednářová, Smetanová, Výrutová, Černá.

Fotbalový výkon s Radotínem
V dalším zápase čekal mimoně soupeř, se kterým si měly holky dobře zahrát. A taky se tak stalo! A nejen to, děvčata z Dukly byla lepší a fotbalovější jak soupeř. V utkání bylo vidět několik nových věcí, které holky dělají v tréninku. Zde si je mohly vyzkoušet a kluci z Radotína se nemohli divit. Pěkný týmový výkon korunovaly naše fotbalistky několika pěknými góly. Několik branek vstřelila Lenka Černá, Nikča Köhlerová, ale také pěkný oblouček Zuzky Mocové. Gratulujeme holkám k pěkné hře a těšíme se po velikonočních prázdninách, kdy odehrajeme zápas na Aritmě.

Zároveň s tímto utkáním hrála druhá polovina hráček WU11 zápas proti WU9, kde se mohly předvést, co se vše na tréninku doposud naučily. Některé hráčky z WU9 si naopak vyzkoušely zahrát proti klukům z Radotína.

Sestava na obou hřištích: Synovcová, Douderová – Černá, Minaříková, Kolowrat, Bednářová, Smetanová, Řeháková, Burišová, Šilhavá, Cyrani, Mocová, Köhlerová, Kadlecová

Jakub Kowolowski, trenér: „První utkání bylo těžké pro naše holky, kluci je převyšovali i somaticky, a tak více než o fotbale to bylo o důrazu. Druhý zápas už dorazil tým kluků, kteří nebyli tolik fotbaloví a to nám vyhovovalo. Holky si mohly dostatečně zahrát s míčem, zkusili jsme si nově naučené věci. Musím pochválit obě gólmanky a zároveň všechny hráčky na obou hřištích, i fotbalistky z WU9. Jen kvituji, že holky dorazily podruhé v dobrém počtu a že můžeme rozvíjet jejich fotbalovou stránku. Po Velikonocích přijde utkání s Aritmou, s D. Měcholupy a hurá na další dívčí turnaj, kde se srovnáme s ostatními týmy.“