clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.03.2017

​Ve 22. kole narazí Dukla na Zbrojovku Brno

Reprezentační pauza dospěla ke svému konci a o slovo se opět hlásí liga. V sobotu 1. dubna od 17.00 hodin hraje Dukla se Zbrojovkou Brno. Dopadne utkání 23. kola tříbodově?

Jedenáctý tým v ligové tabulce nastřádal do dnešního dne 22 bodů, z toho jich je 7 z jarní části sezony. Tři body za vítězství nad Libercem, po bodu pak za čtyři remízy.

Gólový půst, který nabídl na většině stadionů start ligy, se usadil i v moravské metropoli. Během pěti kol vstřelil tamní tým jen dva góly.

O reprezentační pauze čekalo Brno čtvrtfinálové kolo českého poháru – MOL Cup. Ač v závěru prvního poločasu poslal Řezníček svůj tým do vedení, Opava zvládla zápas otočit a zvítězit 2:1.

Nejnovější zprávou z Moravy je odchod nejlepšího střelce týmu – Michala Škody, který odchází na hostování s opcí do norského Lilleströmu.

Dukla zvítězila ve vzájemných zápasech 5krát, jednou se týmy rozešly smírně a 3krát Dukla prohrála.

"Nacházíme se v takové části soutěže, kdy soupeř bude chtít za každou cenu bodovat, aby mohl být klidnější, proto od něj očekávám maximální koncentraci. Jejich silnou stránkou je velmi rychlá ofenziva a zkušenost v podobě Zavadila a Poláka, mají v nich silné zbraně, které budou chtít využít," uvedl k soupeři trenér Jaroslav Hynek.

Utkání bude dozorovat Ondřej Ginzel společně s asistenty Radkem Kotíkem a Dušanem Pospíšilem. Čtvrtý rozhodčím je Martin Nenadál. Delegáti Petr Hojsík a Václav Andrejs.

Poslední utkání soupeře

FC Hradec Králové – FC Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Proske - Kotalík, Kříž.

ŽK: Schwarz - Pavlík, Šural.

Diváci: 1 931.

FC Hradec Králové: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Malinský, Janoušek, M. Černý, Schwarz (72. Trubač), P. Černý (83. Žondra) - Šípek (58. Pázler). Trenéři: Pilný a Frimmel.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Šural, Pavlík (19. Vraštil), Kijanskas, Jablonský - Ashiru (88. Litsingi), Zavadil, Krejčí (75. Sedlák), Polák, Lutonský - Řezníček. Trenér: Habanec.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – FC Zbrojovka Brno 4:2 (2:1)

Branky: 11. a 68. Štetina, 2. Beauguel, 63. Juroška - 36. a 46. Škoda.

Rozhodčí: Machálek - Blažej, Myška.

ŽK: Hanousek - Šural, Škoda, Přichystal.

Diváci: 1 432.

FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Bezpalec, Štetina, Preisler - Néstor (76. Čajič), Tetour, Hanousek - Juroška (84. Koval), Beauguel, Olayinka (61. Považanec). Trenér: Hynek.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Jovanovič, Lutonský - Sedlák, Polák (77. Lacko) - Pašek (61. Přichystal), Škoda, Hyčka - Řezníček. Trenér: Habanec.