clanek-1
  • Rozhovory

  • 15.03.2017

Michal Bezpalec: „Nervózní moc nebývám“

I přes svůj nízký věk působí na hřišti suverénním dojmem, který byste u dvacetiletého kluka možná nečekali. Při čtení následujících řádků ale pochopíte, že tento napůl stoper napůl záložník má v hlavě všechno zdravě srovnané.

2 výhry, remíza, a porážka na Spartě. Co říkáš našemu vstupu do jarní části sezony?

Vítězství s Jabloncem nám hodně pomohlo, předtím jsme úplně spokojeni nebyli. Na druhou stranu jsme v Hradci měli trochu štěstí, ale v dalších dvou zápasech nám moc nepřálo.

Původně jsi nastupoval na pozici stopera, v současné době je tvé místo v záloze. Která pozice ti vyhovuje nejvíc?

Původním povoláním jsem záložník, až poslední půlrok jsem nastupoval na pozici stopera. Ze začátku jsem si na roli obránce zvykal a pořád jsem se lépe cítil ve středu hřiště, ale teď už to mám 50 na 50.

Na jaře se Dukla může pochlubit slušnou defenzivní statistikou 4 zápasy 1 inkasovaný gól. Co bys řekl k tomuto údaji? Je v defenzivní hře nějaký rozdíl oproti podzimu?

Je to samozřejmě pozitivní bilance, o kterou se můžeme opřít. V zimě jsme hodně pracovali na kompaktnosti a přesunech celého týmu a oproti podzimu jsme na to i více koncentrovaní.

Je ti teprve 20 let, ale na hřišti působíš velmi jistým dojmem, tak trochu nepatřičným ke tvému věku. Býváš někdy před zápasem nervózní?

Naštěstí mám tu vlastnost, že nervózní moc nebývám a když už, tak to na sobě nechávám co nejméně znát.

V Dukle jsi nedávno prodloužil smlouvu, čeho bys rád s tímto týmem dosáhl?

Rád bych se pravidelně umisťoval v horní části tabulky a věřím, že se někdy podíváme i do pohárové Evropy.

V neděli nás čeká Bohemka, která na jaře ještě nedala gól a obdržela jen jeden. Co od toho zápasu čekáš?

Vyrovnaný boj a dobrou diváckou kulisu. S Bohemkou máme podobný počet bodů a vítězství by nám zajistilo větší klid. Jde také o malé derby, takže motivace bude velká.

Není žádným tajemstvím, že jsi vysokoškolským studentem. Jak jde skloubit škola s kariérou profesionálního hráče?

Je to náročné, ale Dukla i škola mi vycházejí vstříc. A i když chodím na prezenční studium, tak ČZU patří ke školám, která má, oproti jiným, méně předmětů. Občas je to i psychicky vyčerpávající, když pospíchám z tréninku do školy a ostatní kluci se v klidu vysprchují a lehnou si do vířivky, nebo o zkouškovém období, kdy od 7 do 23 hodin celý týden střídám tréninky s učením.