clanek-1
  • Hemojunior

  • 10.03.2017

WU18: Branky dorostenek pomůžou dobré věci

Od dnešního utkání mezi Duklou a Brnem, které se odehraje na Julisce od 16:00, startuje projekt našich dorostenek „Naše branky pomáhají“. Hráčky se rozhodly podpořit zájmové sdružení HEMOJUNIOR.

HEMOJUNIOR je dobrovolnou, neprofesionální organizací, sdružující své členy z řad občanů bez rozdílu věku, národnosti, víry, profese či společenského postavení, kteří se chtějí aktivně podílet na pomoci dětem s hemofilií. Vzniklo z iniciativy rodičů v listopadu 2001.

„Naše holky se rozhodly, že za každou branku, kterou vstřelí tým v nadstavbové části 1. ligy dorostenek, daruje každá z týmu 10Kč. Jelikož nás je v kategorii necelých třicet hráček, dokážeme na dobrou věc vybrat slušné peníze. Každý člen realizačního týmu daruje za každou branku 50Kč. Pevně věřím, že vstřelíme co nejvíce branek a vybereme co možná nejvíc peněz pro děti, které je potřebují.“ okomentoval startující projekt Ondřej Havlas, hlavní trenér kategorie dorostenek.

K projektu „Naše branky pomáhají“ se vyjádřila i Silvie Bereňová, místopředsedkyně sdružení HEMOJUNIOR. „Jsme velice rádi, že se opět obnovila spolupráce mezi Duklou a naším sdružením. Vybranou částku použijeme na kompenzační pomůcky pro děti nezbytné pro aplikaci krevního derivátu jako jsou např. škrtidla s přezkou, mast na znecitlivění žíly před vpichem jehly apod.“