clanek-1
  • Články mládež

  • 27.02.2017

Dukla opět mezi mrakodrapy - Las Vegas

Na základě pozvání přijala FK Dukla Praha nabídku zúčastnit se jednoho ze třech největších mládežnických turnajů v USA – Major´s Soccer Cup v Las Vegas. Turnaje se zúčastnily tři naše týmy – dorostenci U19 a U16 a dorostenky WU18, které se staly dokonce prvním českým klubovým mládežnickým týmem dívek, který kdy v Americe nastoupil.

Turnaj byl pouze třídenní, proto jsme jej chtěli spojit i s další zahraniční konfrontací, ale i poznáním samotného města a jeho blízkého i dalekého okolí.

Program byl opravdu našlapaný. V úterý 14. 2. (hned druhý den po příletu) kluci sehráli přípravné dvojutkání s místním univerzitním týmem, dívky měly celodenní výlet do národního parku Death Valley. 

Další den nás čekal výlet na nedalekou přehradu Hoover Dam (kde se natáčely i slavné hollywoodské filmy), odpolední trénink a večerní poznávání zajímavostí a večerního života Nevadské metropole. 

Ve čtvrtek dopoledne další trénink a v podvečer návštěva Českého konzulátu v Las Vegas, dívky strávily další den na cestách, tentokrát v Grand Canyonu.

V pátek 17. 2. se kluci vydali na celodenní výlet do Death Valley, dívky završily cestovní Tour výletem do více než 400 km vzdáleného Los Angeles a návštěvou zápasu hokejové NHL – Anaheim vs. Florida. 

V sobotu 18. 2. začal samotný turnaj, do kterého vstoupily všechny naše týmy vítězně. V dalším průběhu však byly naše výsledky rozdílné. 

Kategorie U16 absolvovala skupinu bez porážky s vysokým skóre 9:1, vítězství a dvě remízy však na postup nestačily, a proto v nedělním odpoledním utkání nastoupila jen k dodatečnému utkání s týmem z druhého místa jiné skupiny, ve kterém také zremizovala, tentokrát 2:2. Ač kluci po promarněné možnosti postoupit do play-off cítili velké zklamání, čtyři zápasy bez porážky, pohledná hra a 9. místo z 48 týmů bylo více než důstojné. 

Podobný průběh měl i turnaj našich dívek WU18, které po dvou vítězstvích a jedné porážce skončily ve skupině také druhé. V dodatkovém utkání pak remizovaly 1:1 a z 32. týmů skončily také deváté

Kategorie U19 si vedla skvěle. Skupinu vyhrála díky třem vítězstvím a postoupila do vyřazovacích bojů. Ještě v neděli v podvečer odehrála své čtvrtfinálové utkání, které také zvládla vítězně, tentokrát 2:0. V pondělním semifinále pak nešťastně prohrála po celozápasové převaze brankou v poslední minutě s pozdějším vítězem celého turnaje a skončila tak na skvělém 3. místě

Poslední den pobytu jsme trávili rozdílně. Dívky sehrály ještě jedno přípravné utkání, kluci naopak využili volného dne k poslednímu celodennímu výletu, tentokrát do národního parku Grand Canyon. Po náročném programu pak následovalo celodenní cestování domů. Na jedné straně úžasné poznání a zážitky na celý život, na straně druhé nevšední fotbalová konfrontace, díky které jsme věřím úspěšně šířili mezi mrakodrapy (tentokrát Las Vegas) jméno Dukly Praha tak úspěšně, že ještě před naším odletem kontaktovaly některé naše hráčky i hráče zástupci místních vysokých škol s nabídkou hraní fotbalu a studia na místních univerzitách

Účel a cíl celé akce nám byl známý již před odletem, její význam však možná doceníme až s odstupem času…

Fotogalerie kategorie U19

Fotogalerie kategorie U16

Fotogalerie kategorie WU18