clanek-1
  • WU11

  • 19.02.2017

WU11: Medailová pozice na turnaji

Starší přípravka se v sobotu ráno sešla k dalšímu halovému turnaji ve Zličínské hale. Hrálo se 4+1 na velké brány a protože dvě hráčky se bohužel musely na poslední chvíli omluvit, tak za Duklu nastoupilo celkem 7 holek. 10 týmů bylo rozděleno do dvou skupin po pěti týmech, k nám byli nalosovány Ďáblice - bílé, Lysá nad Labem, Ruzyně a pořádající klub FAAZ Praha.

V prvním zápase jsme se střetli s Fotbalovou akademií, s níž jsme odehráli vyrovnané utkání, které skončilo remízou 1:1. Po dlouhé pauze dané lichým počtem týmů ve skupině jsme nastoupili k druhému zápasu, tentokrát proti Ďáblicím. Klukům se zápas povedl více než nám a prohráli jsme 0:3. Holky věděly, že jestli si chtějí odvést medaile, musí zbývající dva zápasy ve skupině vyhrát a dostat se tím do semifinále. V následujícím zápase proti Ruzyni jsme byli lepší a byl to soupeř, který obdržel tři branky a my si tak připsali první výhru 3:0.

Holky od začátku turnaje hrály pěkný fotbal, dokázaly si přihrát i soupeře obejít, některé kombinace byly opravdu pohledné a hra se trenérům líbila. Dařila se nám i nová rozehrávka od brankářky, při které si hráčky mění pozice a kterou jsme se učili na soustředění. Do posledního zápasu ve skupině však holky přidaly ještě něco navíc. Začaly bojovat, bylo vidět, že opravdu chtějí vyhrát, dokázat, že jsou lepším týmem a postup do semifinále si zaslouží. Snaha byla obrovská, nechyběl důraz, holky se nenechaly přetlačit ani předběhnout, bojovaly o každý balón a klukům nedaly nic zadarmo a především byla vidět tolik potřebná chuť po vítězství. A skutečně tato vůle přinesla zasloužené ovoce, Lysou jsme po výborném výkonu porazili 3:1 a radost byla velká.

7 bodů znamenalo druhé místo ve skupině a postup do semifinále. Semifinálový zápas se hrál hned po našem zápase s Lysou, a tak se holky stihly jen povzbudit společným pokřikem a šly znovu na hřiště. Soupeřem nám byl vítěz druhé skupiny SK Kladno, který soupeře ve skupině “válcoval”, bylo tak jasné, že to bude opravdu těžké utkání. Holky i nadále hrály výborně, snažily se a Linda v bráně vytáhla neskutečné zákroky, kluci však byli přesto lepší a zápas vyhráli 4:1, nutnou podotknout, že svůj finálový zápas vyhráli dokonce 7:1 a holky Dukly jim byly nejvyrovnanějším soupeřem na turnaji. Po tomto zápase nás čekalo poslední utkání na turnaji a to o bronzové medaile. O třetí místo jsme se střetli opět s Ďáblicemi v bílých dresech. Na holkách bylo vidět, že domů opravdu chtějí odjet s medailí na krku a nasazení tomu opět odpovídalo. K vidění byl hezký zápas, ve kterém všechny holky předvedly maximum a protože klukům nedovolily vstřelit ani jednu branku a naopak dva góly samy daly, skončil zápas vítězstvím Dukly 2:0. Holkám byly na krk pověšeny bronzové medaile, společně jsme se vyfotili i s pohárem a spokojenost všech byla vidět na první pohled.

Všechny hráčky zaslouží za dnešek velkou pochvalu, protože předvedly skutečně výborné výkony. Radost tak kromě krásného třetího místa mohou mít i z toho co se každé z nich na turnaji povedlo. Linda předvedla výborné brankářské zákroky “robinsonády” i povedená vyběhnutí, skvěle rozehrávala. Saša zahrála na obránci výborně, pro soupeře bylo skoro nemožné přes ní projít a zároveň vybojované balóny s přehledem rozdala, byla tak vyhlášena nejlepší hráčkou týmu na turnaji. Lejlu dnes míč opravdu poslouchal, snad nikdy ji neutekl a kromě bránění i skvěle rozehrávala, její střela z dálky byla vynikající. Zuzka vybojovala na obránci spoustu míčů a její křižné přihrávky na útočnice byly výborné stejně jako přihrávky po lajně. Společně s Niky se jí opravdu dařilo točení při rozehrávce od Lindy. Maruška se poctivě vracela, pomáhala obráncům, což bylo dnes skutečně důležité a jako útočnici ji byly navíc odměnou tři vstřelené branky. Julča dnes bojovala a hrála také pěkně, bylo vidět, že si opravdu přeje na turnaji uspět, svůj gól si nechala až na konec a může se tak radovat z vítězného gólu, který přinesl bronzové medaile. Niky dnes předvedla, co všechno umí a zahrála skvěle, soupeře vozila na kolotoči složeném z jejích kliček, výborně kombinovala a vstřelila důležité branky.

Holky si tak z turnaje kromě radosti z medailí a sladkostí odváží i skvělý pocit ze hry a také jedno důležité poznání. Často mohou být fotbalovějším týmem, ale na vítězství to mnohdy nestačí. Pokud však přidají i touhu po úspěchu, na hřišti nic nevypustí a nechají tam vše, pokud bojují jedna za druhou a jejich chuť do hry je obrovská, mohou společně zažívat takovou radost jako dnes. A právě tyto společné emoce dělají z fotbalu tu nejkrásnější hru.