clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 16.02.2017

Liga startuje! V neděli jedeme do Hradce Králové.

Dukla má za sebou jedno z nejpovedenějších zimních přípravných období, ve kterém nenašla přemožitele, a navíc získala ceněné skalpy ne zcela bezejmenných soupeřů. V neděli 19. února od 14,00 hodin ji čeká ostrý start jarní časti sezony proti Hradci Králové.

Hradec Králové skončil podzimní boje se ziskem 16 bodů. Má však k dobru venkovní zápas s Jabloncem, který byl odložen v podzimní části kvůli vydatné sněhové nadílce.

Přípravu zahájili Hradečtí v prvním lednovém týdnu společně s Tomášem Jirsákem, který se vrací po ukončení angažmá v Kazachstánu a s mužstvem trénoval už během podzimu. Nicméně jestli bude moci nastoupit v nedělním zápasu není jisté, neboť stále čeká na svou transferkartu.

Dále se k týmu připojili navrátilci z hostování Igor Súkenník a Jiří Bederka. Jan Schejbal, který se vrátil z hostování v Nitře, odešel na hostování do Pardubic. Na hostování odešel i Filip Zorvan do Sokolova.

Během prvního měsíce se rovněž připojil kamerunský obránce Olivier Mbaissidara Mbaizo. Ale s ním Hradec počítat nemůže, protože ještě nemá potřebná víza, a navíc odcestoval zpět do své domoviny.

V průběhu přípravy se v Hradci začala množit zranění. Jako první vypadl obránce Tomáš Holeš, který se podrobil operaci kolena. Na soustředění se zranili Peter Schwarz a Adam Vlkanova. Zdravotně dobře na tom není ani Roman Polom.

Naopak v posledních dnech posílili o stopera Lukáše Hůlku z Mladé Boleslavi, který do klubu přišel na hostování.

Hradec Králové se účastnil v přípravě zimní Tipsport ligy, v ní skončil na druhém místě skupiny a v utkání o umístění prohrál 3:1 s Jabloncem.

Na soustředění odjeli Hradečtí do Chorvatska. Tam sehráli tři přípravné zápasy, prvními dvěma soupeři byli FC Koper (1:0) a NK Celje (1:1) ze slovinské nejvyšší soutěže, třetím bosenský Zrinjski Mostar (1:3).

Utkání s Hradcem je na programu v neděli 19. února od 14,00 hodin. Ve spolupráci s fanklubem je pořádán výjezd, na který se můžete přihlásit zde.