clanek-1
  • A-tým

  • 15.12.2016

Zimní příprava: A mužstvo čeká Vardar Skopje nebo Machačkala

A mužstvo se po Vánocích poprvé sejde v úterý 3. ledna. Během zimní přípravy je čeká celkem sedm utkání. Nejzajímavější jsou dva potvrzení soupeři jako Vardar Skopje nebo Anži Machačkala.

„Prvních 14 dnů chceme hrát jen mezi sebou, abychom pracovali koncentrovaně bez dalších vlivů. Musíme udělat základní krok ke stavbě hry a zkvalitnění jednotlivých fází,uvedl trenér Jaroslav Hynek a dodává: Budou nějaké změny v kádru, tak podle toho, jací hráči přijdou, chceme udělat přípravu přesně na míru toho týmu.

Pak začnou přípravné zápasy. Začneme s Vlašimí, pak jedeme do Berlína, máme zápas se Žižkovem a na soustředění v Turecku budeme mít tři kvalitní soupeře.“ Mezi čerstvě potvrzené patří první a třetí soupeř. Na úvod čeká hráče devítinásobný mistr nejvyšší makedonské soutěže Prvá liga - FK Vardar Skopje. Generálku odehraje s Anži Machačkala.

Program zimní přípravy

03. 01. zahájení zimní přípravy (v prvním týdnu testy na ISL)

18. 01. PU: FC Sellier & Bellot Vlašim (Vlašim, 14,00 h)

21. 01. PU: 1.FC Union Berlín (Berlín, 14,00 h) - první mužstvo tohoto klubu hraje 2. Bundesligu, kterou hraje osmým rokem. Momentálně je na 5. místě tabulky.

25. 01. PU: soupeř v jednání

28. 01. PU: FK Viktoria Žižkov (Vlašim, h)

31. 01. odjezd soustředění Turecko

02. 02. PU: FK Vardar Skopje – devítinásobný mistr ligy, pětinásobný vítěz makedonského poháru a vítěz jugoslávského poháru. Pravidelný účastník evropských soutěží, ale bez výraznějšího úspěchu. Nejdále se Vardar dostal do 3. předkola Ligy Mistrů, kde vypadl se Spartou. V letošní sezóně je opět na prvním místě tabulky a má tak nakročeno ke třetí druhé obhajobě titulu mistra ligy.

05. 02. PU: soupeř v jednání

08. 02. PU: FC Anži Machačkala – asi každý zná klub, kde od léta velel bývalý trenér české reprezentace, Pavel Vrba. Právě i jeho zásluhou se Dukle podařilo domluvit toto přípravné utkání. Machačkala hraje druhým rokem nejvyšší fotbalovou soutěž a je na průběžném 11. místě tabulky. 

09. 02. návrat

18. 02. 17. kolo: Hradec Králové