clanek-1
  • Juniorka

  • 25.02.2012

Juniorka podala nejlepší výkon v přípravě a zvítězila v Olomouci

Juniorka Dukly má za sebou další přípravné utkání. V sobotu zvítězila na půdě třetiligové Sigmy Olomouc B 2:1.

Úvod utkání byl vyrovnaný, hra se přelévala ze strany na stranu a Olomouc napadala rozehrávku Dukly v pěti hráčích. Přesto si dokázali svěřenci trenéra Peřiny poradit a vstřelili první gól. V 15. minutě byl v pokutovém území faulován Svoboda a následnou penaltu proměnil Preisler. V dalším průběhu si Dukla vytvořila tři šance, žádnou z nich však neproměnila. Přesto se první poločas dohrál v její režii.

Do druhé půle vstoupili domácí hráči aktivně, snažili se pražský tým zatlačit a podařilo se jim vyrovnat. V 56. minutě Pospíšil obstřelil z hranice vápna všechny obránce i brankáře a skóroval. Následovala patnáctiminutovka, v níž byla Olomouc aktivnější, tři její dobré šance však vychytal gólman Tetour.

V 63. minutě se Dukla dostala do vedení. Svoboda využil chyby v rozehrávce domácích, posunul si míč a z 25 metrů ho napálil do vzdálenější šibenice – 2:1. V závěru se Sigma snažila o vyrovnání a Dukla chodila do rychlých protiútoků. Jíra však brejk neproměnil a nevyužitá zůstala i šance Kotlíka. Utkání tak skončilo výhrou Dukly 2:1.

Hodnocení trenéra Jaroslava Peřiny: „Zdá se, že jsme dobře připraveni na vstup do soutěže. Podali jsme perfektní výkon ve hře dopředu i dozadu. Potěšil mě potenciál hráčů směrem ke kvalitní hře. I když se nás domácí snažili dostat pod tlak, dokázali jsme se prezentovat naším fotbalem a z těch situací se dostat. Jsem rád, že hráči k utkání přistoupili, jako kdyby bylo soutěžní. Až na pár drobných individuálních chyb jsme podali nejlepší výkon v přípravě.“

K přípravnému utkání nastoupil v Olomouci také starší dorost U19, který Sigmě podlehl 2:3.

SK Sigma Olomouc U21 - FK Dukla Praha U21 1:2 (0:1)

Branky: 56. Pospíšil - 15. Preisler (pen.), 63. Svoboda.

FK Dukla: Tetour – Freitinger, Preisler, Hrazdíra, Podkul – Farkaš, Ouedraogo, Fryčer (65. Skála) – Čapek (60. Kotlík), Jíra, Svoboda (70. Heráň)

SK Sigma Olomouc U19 - FK Dukla Praha U19 3:2 (1:1)

Branky Dukly: Tetour, Milec