clanek-1
  • A-tým

  • 07.11.2016

Daniel Tetour a Michal Bezpalec se připojí k reprezentačním výběrům

Začátkem tohoto týdne začíná sraz reprezentačních výběrů do 21 a 20 let. Jednadvacítku čeká přípravné utkání v Portugalsku, dvacítku Turnaj La Manga ve Španělsku. S jednadvacítkou odcestuje Daniel Tetour, s dvacítkou zas Michal Bezpalec.

Reprezentaci do 21 let čeká přátelský zápas na hřišti finalisty posledního mistrovství Evropy - Portugalska. Volba těžkých soupeřů je záměrná. „Na šampionátu je postupový klíč ze skupiny velmi náročný, proto musíme být co nejlépe připraveni. Nechceme usnout na vavřínech a hledáme co nejlepší přípravu,“ řekl manažer národního týmu Jaromír Šeterle pro webové stránky fotbalové asociace. „Nechceme se jen zúčastnit, ale být kvalitním soupeřem,“ dodal.

Portugalská jednadvacítka v roce 2015 na šampionátu v Česku prohrála až ve finále se Švédskem. Jejich seniorská reprezentace dokonce evropský šampionát letos vyhrála. A daří se i současnému týmu do 21 let, který kvalifikací prošel bez jediné prohry.

Reprezentace do 20 let odjíždí do známého španělského fotbalového areálu La Manga. Tam ji čekají dva zápasy. Nejdříve s Irskem, druhým soupeřem bude Norsko.

Termíny utkání U21

11. listopadu   18,00 h   Portugalsko U21 – ČR U21

Termíny utkání U20

12. listopadu   18,30 h   Irsko U20 – ČR U20

15. listopadu   18,30 h   Norsko U20 – ČR U20


Pro tuto reprezentační pauzu figurují mezi náhradníky ve slovenské reprezentaci “A“ Lukáš Štetina a Jakub Považanec, v české reprezentaci do 21 let Dominik Preisler a ve slovenské reprezentaci do 19 let Samuel Dancák.