clanek-1
  • Juniorka

  • 09.02.2012

Viareggio Cup: v napínavém zápase se Spezií remíza 2:2

V poslední minutě přišla juniorka Dukly na Viareggio Cupu o vedení, v důležitém utkání se Spezií remizovala 2:2.

Dnešní důležitý den začal snídaní v 8.00. Včera večer byl vedením turnaje upraven začátek našeho utkání na 18.30. Dopoledne jsme na hřišti absolvovali krátké rozcvičení a věnovali se především variantám rozehrání útočných standardních situací. Po obědě byl odpočinek na pokojích, taktická příprava na utkání a před odjezdem do La Spezie proběhla ještě malá svačina na našem hotelu Paolina.

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a přesnou kombinací a pohybem jsme kontrolovali hru. V 15. minutě korunoval naši převahu po rychlé kombinaci v křídelním prostoru a přesné přihrávce Pospíšila před branku pohotově Jíra - 1:0. V 18. minutě se opřel do míče z hranice šestnáctky Ouedraogo, střelu s obtížemi vyrazil brankař domácích. Ve 26. minutě se dostali po naší chybné rozehrávce ve středu hřiště domácí do rychlého protiútoku, na jehož konci byl hráč Spezie Conedera sám před Sobkem, který dobrým zákrokem udržel čisté konto.

Po změně stran začali domácí s větší aktivitou. Přesto jsme šli v 51. minutě do vedení 2:0. Jíra vystihl slabou přihrávku domácího stopera Ceniccola svému brankaři a pohotově uklidil míč do sítě Spezie.

Domácí nesložili zbraně a neustále se snažili dobýt naši obranu. V 58. minutě se po naší levé straně uvolnil nejlepší hráč Spezie Maras a po jeho zpětné přihrávce a následné střele dorážel na hranici ofsajdu útočník Fiaschi - 2:1. Naše mužstvo mohlo jít opět do dvoubrankového vedení v 71. minutě, kdy Farkašem načechraný centr mezi stopery skvěle na prsa zpracoval Ouedraogo a bombou trefil břevno. V 94. minutě se po závaru v našem pokutovém území nejlépe zorientoval útočník domácích Conedera, který byl faulován Sobkem a rozhodčí Berti nařídil pokutový kop. Náš brankař ještě uviděl po druhé žluté kartě červenou. Jelikož jsme měli již vyčerpány možnosti střídání, postavil se do branky Jíra, ale proti umístěné střele Remoriniho neměl šanci – 2:2. Tímto výsledkem také utkání skončilo.

FC Spezia – FK Dukla Praha 2:2 (0:1)

Branky: 58. Fiaschi, 94. z pen. Remorini – 15. a 51. Jíra. ČK: 93. Sobek

Dukla: Sobek – Pospíšil, Jeřábek, Hrazdíra, Hanousek Matěj - Farkaš, Hoffmann, Ouedraogo (87. Milec) – Podkul (60. Svoboda), Jíra, Čapek (73. Fryčer).