clanek-1
  • WU9

  • 31.10.2016

WU9: Porážka Sparty, 4. místo na Minicupu a těžké zápasy v Pardubicích

Mladší přípravka si podzim zápasově užívá. V tomto shrnutí se vrátíme hned ke třem akcím, které proběhly v minulých týdnech. Patří sem i velký úspěch proti Spartě, kterou nejmladší baletky výrazně přehrály, o čemž jsme již psali na našem Facebooku.

22. října vyrazily mladé fotbalistky z Dukly na mistrovské utkání do Satalic, kde je domácí hřiště dívek ze Sparty. Sestavu Dukly tvořily pouze dívky ročníku 2008, zatímco Sparta nasadila fotbalistky od ročníku 2007 až po 2009. Naše zkušené hráčky vzaly utkání do svých rukou hned od samého začátku a soupeře téměř nepustily k míči. Hanka Makovičová a Ella Norlin zaznamenaly hned 5 gólů, Anežka Kárová i když byla půlku zápasu v brance 4 trefy a celá řada dívek se také trefila více než jednou. Tento zápas byl nevyrovnaný, ale i takové zápasy potřebujeme, abychom si zvedli sebevědomí a zkusili přenést tréninkové věci do hry. Video z utkání naleznete na našem facebooku zde https://www.facebook.com/FkDuklaPrahaZeny/videos/  

Ve stejný den, po obědě, hrály nejmladší dívky Minicup. Naše dívky stále hledají své místo na trávníku a tak předvedená hra byla opět hlavně o velkém chumlu. Většina dívek již pár zápasů odehrála a tak se naše hra lepší. Některé holky tak budou mít šanci hrát mistrovské zápasy se staršími hráčkami. Velkou pochvalu si zasloužila Emička Škorňová za výkon v bráně i ve hře, Kačka Voříšková která se nebojí prokličkovat celé hřiště nebo Nikitka za další góly do sbírky.

28.10. se v Pardubicích uskutečnilo druhé kolo turnaje starších přípravek. Naše fotbalistky tentokráte nastoupily bez posil ze starší přípravky Dukly a celý turnaj musely bojovat sami. Velký obdiv mají tato děvčata, že se nebála a statečně bojovala proti hráčkám z Pardubic, Hradce Králové a Brna, které byly většinou o dva i tři roky starší.

První utkání jsme odehráli proti Hradci Králové. Naše baletky do zápasu vstoupily technickou hrou a kombinací tak, jak si to natrénovaly na Spartě, ale proti velmi dobře technicky vybaveným soupeřkám v bílých dresech to nestačilo. V zápase se nám nepodařilo vstřelit branku a utkání jsme prohráli 0:5. Druhé utkání mělo úplně jinou podobou a hodně bolelo. Holky nastoupily proti fotbalistkám z Pardubic. Hra nebyla příliš pohledná a byla plná tvrdých střetů, které Pardubické hráčky vyhrávaly hlavně díky síle úměrné věkovému rozdílu. Po dvou inkasovaných brankách se k zakončení dostala také Adrianka Lauková a střelila první gól Dukly v tomto kole. Utkání skončilo výsledkem 1:5. Třetí utkání, jiný soupeř a zase jiná podoba hry. Fotbalistky Brna byly často vyšší o více než jednu hlavu a hrály si s Duklou jako kočka s myší. V zápase opět předvedly pěkné kombinace a utkání s přehledem vyhrály. Dívky z Dukly ovšem také ukázaly, že umí trefit branku. Jako první za Duklu skórovala Hanka a třetí gól baletek v pardubickém turnaji dala dloubákem Anežka Kárová.

Hodnocení trenéra: „Máme v týmu asi 10 dívek ročníku 2008, ale odvahu a schopnosti vyhrát souboj jeden na jednoho má 6 hráček ročníku. Dnes to sice stačilo na Spartu, ale je to málo proti jiným soupeřům a Sparta se také brzy zlepší. Jsem rád za každé vítězství, které zvedne náladu v týmu a je dobře, že nám utkání v Satalicích vyšlo. Den před utkáním jsme trénovali předskočení a odskočení od hráče i náběhy a to vše bylo v zápase vidět, ale méně než bych si přál. Co se týče hráček minicupu, tak tam bych čekal výrazný projev některých hráček a musím přiznat, že pokud bych měl pochválit jen jednu hráčku, tak by to byla Katka Voříšková. Byla dostatečně drzá a rychlá, aby sebrala ze skupiny hráčů míč a prošla celé hřiště. Turnaj v Pardubicích holky moc bolel a mne to bolelo taky. Ty souboje byly strašně tvrdé a doufám, že se holky brzy otřepou a budou zase baletit. Velká pochvala všem za odvahu a bojovnost.“