clanek-1
  • Juniorka

  • 06.02.2012

Viareggio Cup: Na úvod prohra s favoritem skupiny

V úvodním utkání prestižního Viareggio Cupu podlehla juniorka Dukly favorizované Sampdorii Janov 0:3. Utkání se odehrálo v Chivari.

První pololočas byl ve znamení zcela vyrovnané hry. Dukla se soupeři vyrovnala pohybem i držením míče. Jediné zaváhání naší defenzivy bylo potrestáno brankou italského celku. V 11. minutě zahrával náš soupeř z levé strany pokutového území volný přímý kop a následnou hlavičku vyrazil Sobek na roh. Po jeho zahrání Pospíšil na zadní tyči vykopl gólovou střelu soupeře na další rohový kop. Pak už se ale Sampdoria prosadila, když odvrácený míč vrátil do pokutového území jeden z fotbalistů Janova a Piana otevřel z pěti metrů skóre – 0:1.

Do druhé půle nastoupil náš soupeř s defenzivnější taktikou a čekal na rychlé protiútoky. O výsledku utkání se rozhodlo v rozmezí tří minut. V 57. minutě se po rychlém protiútoku dostal na levé straně k míči hráč Sampdorie Ghiglia a k překvapení všech skončil jeho centr na zadní tyči za zády našeho brankaře – 0:2. V 59. minutě přišel další úder. Po rychlém útoku středem hřiště se v pokutovém území uvolnil janovský útočník Icardi a prudkou střelou z deseti metrů zvýšil na 0:3.

Naše mužstvo mělo v poslední třicetiminutovce zajímavé šance. Především hlavička Jeřábka a zakončení Čapka volaly po gólu. Výsledek utkání už se ale nezměnil.

Příští utkání má Dukla na programu ve středu, kdy nastoupí proti italskému týmu FC Spezia.

Hodnocení trenéra Jaroslava Peřiny: "Do utkání jsme velmi dobře vstoupili a vysokým presinkem jsme soupeři mnoho nedovolili. Po celou dobu utkání jsme byli více nez vyrovnaným soupeřem, ale domácí hráči byli maximálně produktivní. Ze šesti střel na branku vstřelili tři góly. My jsme si šance vypracovali pouze dvě, ale ani Kotlík dorážkou Čapkovy střely, ani Pospíšil hlavou neuspěli. Utkání jsme dle mého pohledu zvládli po taktické stránce nad očekávání, bohužel nás porazila naše neúspěšná koncovka a kvalita soupeře v zakončení."

FK Dukla Praha – Sampdoria Janov 0:3 (0:1)

Branky: 12. Piana, 57. Ghiglia, 59. Icardi.

Dukla: Sobek – Radoš (65. Jeřábek), Pospíšil, Hrazdíra, Hanousek Matěj (75. Bartůněk) - Farkaš, Hoffmann, Fryčer (65. Milec) – Jíra (65. Podkul), Svoboda (46. Kotlík), Čapek.