clanek-1
  • Rozhovory

  • 31.10.2016

Jakub Považanec: "Červená karta nám více uškodila, než pomohla"

Už jsme to párkrát v letošním ročníku zažili. Herní převaha doprovázená zajímavými šancemi, které se však nedaří přetavit v gól. Na opačné straně udeří soupeř z nenápadné akce. I tomuto scénáři našich utkání se věnoval Jakub Považanec v rozhovoru po včerejším prohraném utkání s Viktorií Plzeň.

Jaký je podle tebe hlavní důvod, proč jste nedokázali překonat plzeňskou obranu?

Těžko se mi to hodnotí. Celý zápas hrajeme pouze na jednu bránu, ale bohužel jsme hráli jen po soupeřovu šestnáctku. Nedokázali jsme se prosadit uvnitř pokutového území, s čímž máme problém už delší dobu. Pokaždé, když přijede mužstvo, které se soustředí především na obranu, tak neumíme překonat jejich defenzivní řadu a na to doplácíme.

Po vyloučení Petržely se zápas hrát už prakticky jen na jednu bránu. Čekal jsi tento průběh?

Myslím, že ta červená karta nám více uškodila, než pomohla. Do té doby to byl otevřený zápas a ten se nám vždy hraje o mnoho lépe.

Sám jsi měl dnes několik nadějných střeleckých pokusů. Věřil si některému, že by tam mohl spadnout?

Určitě. V prvním poločase ještě za stavu 11 na 11, jsem střílel z voleje a brankář Kozáčik to pěkně vyrazil. Ve druhém poločase jsem měl také jednu střelu z větší vzdálenosti, kterou však také dokázal vyrazit.

Byl Kozáčik jedním z hlavních faktorů dnešního neúspěchu?

Nemyslím si, že je to jen o gólmanovi, i když dnes měl výrazný podíl na vítězství. Je to především o hře celé Plzně, která nám nedovolila dostat se do velké příležitosti ke vstřelení vyrovnávacího gólu.

Jaké byly pokyny od trenéra o poločasové přestávce?

Říkali jsme si, že musíme být trpěliví a především posílat nebezpečné centry do šestnáctky a že snad jeden vyjde. Přijde mi, že kdybychom dnes hráli ještě další zápas proti Plzni, tak stejně gól nedáme.

Můžeme najít pozitivum aspoň v tom, že v první půlhodině před vyloučením Petržely, jsme aktuálního lídra tabulky přehrávali?

Je to možná takové jediné malé pozitivum dnešního zápasu…

Zažil jsi někdy, že by Plzeň zalezla před vápno až takto hluboko, jako to předvedla dnes?

Přiznám se, že jsem to dnes od nich viděl poprvé v životě, ale bylo to určitě ovlivněné červenou kartou.