clanek-1
  • Juniorka

  • 24.01.2012

Juniorka prohrála s druholigovým Zenitem Čáslav

Juniorka doplněná o některé hráče A mužstva nastoupila v přípravě proti druholigovému Zenitu Čáslav. Zkušenému soupeři podlehla 1:5.

Prvních dvacet minut se na umělé trávě Mikulova odehrávalo vyrovnané utkání. Hráči Dukly si přitom vypracovali dvě brankové příležitosti, Svoboda ani Markovič však neskórovali. Ve 25. minutě se pak radovali hosté, když se jim podařilo po centru z pravé strany nadvakrát dostat míč do branky. Ve 36. minutě přidal Zenit druhou branku. Po chybě ve středu hřiště se Středočeši dostali do přečíslení, které využili. A vzápětí skórovali potřetí. Po přetaženém centru se čáslavský útočník trefil nádherně z voleje na vzdálenější tyč – 0:3.

Úvodních dvacet minut druhého poločasu bylo ze strany Dukly aktivních. V 65. minutě pak dokázal snížit Jíra, který se prosadil přes dva hráče a zakončil. O deset minut později si dal nešťastný vlastní gól Tenkl, který si srazil do branky centrovaný míč. Jen o minutu později se Čáslav prosadila popáté, když využila standardní situace – 1:5.

Hodnocení trenéra Jaroslava Peřiny: „Pro hráče z juniorky to byl první kontakt s tak vysokou soutěží, jakou je druhá liga. Rozhodně to pro ně mělo přínos. Hráči si ověřili, že pro tuto soutěž mají předpoklady, ale ještě na ni nejsou připraveni. Byly tam časové úseky, při kterých jsme dostali Čáslav pod tlak. Tam byl vidět ten potenciál.“

FK Dukla Praha – FC Zenit Čáslav 1:5 (0:3)

Branka Dukly: 63. Jíra.

FK Dukla: Sobek (60. Hůla) – Radoš, Šrámek (46. Hrazdíra), Šmíd, Pospíšil (46. Podkul) – Preisler (46. Tenkl), Ismail, Fryčer (46. Dvořák) – Markovič (46. Jíra), Svoboda (46. Heráň), Rejhon (46. Kotlík).