clanek-1
  • WU11

  • 05.10.2016

WU11: Fotbalový týden mimoňů

V uplynulém týdnu odehrála starší přípravka hned několik utkání. Nejprve přivítala na Julisce Aritmu, následně ve středu na státní svátek se cestovalo do Jablonce a týden ukončila v tuto sobotu proti Dolním Měcholupům.

Výsledkový servis:
24.9.: Dukla Praha – Aritma Praha 3:26
28.9.: FK Jablonec – Dukla Praha 1:11
28.9.: Sokol Třebeš – Dukla Praha 1:7
28.9.: Studenec – Dukla Praha 3:3
28.9.: MFK Trutnov – Dukla Praha 2:4
1.10.: Dolní Měcholupy – Dukla Praha 4:9

Minulý víkend přivítali naši mimoni na Julisce Aritmu, souseda z Prahy 6. Kluci z Aritmy technicky nebyli lepší, ale uměli si lépe zakombinovat a hlavně jejich perfektní střelbou se vystříleli až k číslu 26. Naše holky prokázaly pevnou vůli a bojovaly až do samotného konce. Odměnou jim byly tři branky, na kterých se podílel celý tým.

Ve středu se vypravilo několik aut směr Jablonec, kde se konal dívčí turnaj, ve kterém jsme se utkali v 4 dívčími týmy. Děvčata z Dukly se turnaje účastnila již minulý rok, a tak ročníky 2006 tento rok věděly, do čeho jdou. Krásnou hrou, pěknými akcemi, kličkami, kombinacemi a nakonec i překrásnými brankami zakončili turnaj s 10 body. Holky z Julisky odehrály hlavně nejhezčí utkání proti dívkám z SK Studenec, kde náš tým střílel překrásné branky, po kombinaci a nebo jen po individuálním zakončení. Soupeř vyrovnal v poslední minutě utkání a určitě se postaral o jedno z nejlepších utkání turnaje. Den jsme si všichni náležitě užili.

Tento víkend už starší přípravka musela přepnout na soutěž proti klukům a soupeře z Dolních Měcholup. Tým byl oproti středě zase trochu jiný, pokaždé se nám protočí několik hráček, což ale na tomto zápase ani nemělo vliv. Dívky přenesly věci z tréninku do utkání a svým výkonem a bojovností si vypracovaly nejen hodně brankových příležitostí, ale soupeře také skoro k ničemu nepustily. Odměnou jim bylo skóre 9:4 a první vítězství v klučičí soutěži.

Zápasů se účastnily tyto hráčky: Synovcová, Köhlerová, Nováková D., Minaříková, Výrutová, Řeháková, Mocová, Kolowrat, Černá, Bednářová, Berounská, Martynková, Abed, Dostálová, Bartůňková, Šilhavá, Cyrani.

Jakub Kowolowski: „Jsem velmi spokojený s tím, jak se holky nadále zlepšují a konečně se ukazuje naše práce na Dukle. Už dříve jsem naznačoval, že je to správný směr, kterým jdeme, a ta cesta se nesmí měnit. Práce s míčem, schopnost obejít hráčku, ale nakonec i zlepšení střelby či kombinace. Některé holky začínají vnímat prostor a rychle se orientují, vymyslí pěknou nahrávku. Jsem na holky hrdý a pyšný.“