clanek-1
  • Ženy - přípravky

  • 30.09.2016

Můj první gól: Na Julisce proběhl Sraz fotbalistek

Na svatého Václava se v odpoledních hodinách sešly na Julisce fotbalistky z Prahy a okolí. Od 15 hodin zde proběhla akce s názvem sraz fotbalistek. Cílem akce bylo zviditelnění dívčího fotbalu a ukázat holkám, že v patnácti u kluků nemusí s fotbalem končit, ale mohou pokračovat.

Před třetí hodinou se na Julisce sešlo 55 fotbalistek. Některé holky byly z Dukly, ale dorazila i děvčata z různých klučicích klubů. Trénink začal rozcvičkou na známý song, poté přišly na řadu stanoviště. Bylo jich připraveno celkem osm – přetahování, dovednosti s míčem a střelba, hod na cíl, hra na babu, skoky na trampolíně a gymnastické dovednosti, opičí dráha, kradení míčů a nechyběl samozřejmě i fotbálek. Během tréninku byly k vidění různé tance ve všemožném podání. Holky si po absolvování všech stanovišť zazpívaly. A rozloučily se opět tancem s míčem na hudbu a společnou fotografií. Po tréninku pro ně bylo ve stánku PFS připraveno několik odměn.

Na závěr chceme poděkovat všem děvčatům, že k nám dorazila. Jejich rodičům, že jim to umožnili. Dále Pražskému fotbalovému svazu za stánek a materiální podporu a také FAČRu za zapůjčení materiálního vybavení. A v neposlední řadě všem trenérům a hráčkám, kteří se na akci a její přípravě podíleli.