clanek-1
  • WU11

  • 22.09.2016

WU11: Baletky vyjely do Radotína a Záběhlic

V uplynulém týdnu čekal tým starší přípravky výjezd do Radotína a Záběhlic, tam se naše holky poprvé ukázaly proti klukům. A kdo nechyběl, tak nelitoval.

Naše hráčky s mimoním maskotem v zádech vlétly do utkání a hrály přesně podle představ trenérů. Realizační tým ve složení Kowolowski – Košatková, byl rozšířen ještě o Terezu Kockovou, a tak na zápasech mají děvčata plný servis.

Ve čtvrtečním utkání v Radotíně ale rozjásaly celou tribunu. Sešly se tam hráčky ročníku 07 a 06 a proti tamním klukům odehrály bojovné utkání. Nejen, že se děvčatům dařily kličky, ale postupem času dokázala i kluky zatlačit. Tým vstřelil několik branek, které jsou správným povzbuzením pro naše fotbalistky. Mezi střelce se nám zapsal Prcek, alias Niky Köhlerová nebo také naše rychlonožka Kačka Šebrlová. Ty vstřelily branek hned několik, ale podílel se na nich samozřejmě celý tým, který odehrál parádní zápas s konečným výsledkem 8:8. Výborně se na hřišti prezentovaly také Zuzka Mocová, Saša Kolowrat, Maruška Šilhavá, Viky Berounská, Isa Minařiků, Nellinka Výrutová a také skvěle chytající Linda Synovcová!


V neděli za sychravého počasí se nás sešlo trochu méně, nemoce se postaraly o menší počet, ale hrát fotbal? To se nepřestalo. Své první utkání si zahrály také Niky Bartůňková a Verča Bednářová. Obě spolu předvedly krásnou akci, po které padl nejhezčí náš dosavadní gól. Kluci byli ale nad naše síly, rychlejší a mrštnější, nakonec si zastříleli do počtu 22 branek, holky jim sekundovaly s 5 zásahy a dalšími neproměněnými šancemi. I když to bylo náročné utkání, cenné zkušenosti a hlavně zahrání si, už holkám nikdo nevezme.

Děkujeme rodičům, kteří dorazili, za podporu a v sobotu se uvidíme poprvé doma proti Aritmě!

Jakub Kowolowski: „Jsem velmi rád, že soutěž nám již běží. Chválím větší čas, čili 4x 17 minut, kdy nám holky mohou hrát déle a i nově upravená pravidla. Určitě to prospívá individuálnímu, ale i týmovému hernímu výkonu. Nově rozšířený realizák využívám zejména v tréninku, kdy se společně můžeme věnovat jak začátečnicím, tak již pokročilým hráčkám. 


V zápasech si vytváříme více šancí, 13 branek za dva zápasy je pěkná vizitka. Ovšem větší příděl vstřelených branek v neděli způsobila zejména rozehrávka, kterou je potřeba opět od začátku sezony pilovat. Holky si aspoň zahrají, odnaučí se i v obtížné situaci odkopnout míč a chtějí ji vyřešit fotbalově. To je určitě potřeba především vidět. Všichni se těšíme na další utkání a blíží se dívčí turnaj v Jablonci.“