clanek-1
  • Rozhovory

  • 29.08.2016

Dvojrozhovor po prohraném derby s Lukášem Štetinou a Jakubem Považancem.

Rozhodně se oběma čerstvě nominovaným slovenským reprezentantům nehovořilo snadno. Porážka v derby bolí vždycky a hledání příčin neúspěchu jakbysmet. Za klíčový moment oba označili první inkasovaný gól, který s řádnou porcí štěstí dopravil za Hroššova záda Martin Frýdek.

Co byl zlomový moment v zápase?

Š: Nejspíš ten první gól, měli jsme poté ještě nějaké náznaky šancí, ale nebylo toho moc. Sparta si toho také moc nevytvořila, ale byla hodně efektivní. Já jsem tam měl jednu šanci, která skončila bohužel mimo bránu.

P: Ten první inkasovaný gól si vyčítám. Martin Frýdek vedl balon nějakých 30 metrů od brány, já jsem proti němu vystoupil a bohužel jsem míč nešťastně tečoval Lukášovi (Hroššovi) do protipohybu a on už nestihl zareagovat.

Lukáši, jak si viděl moment z úvodu druhého poločasu, při kterém ses ocitl ve velké šanci?

Š: Já už jsem viděl míč v bráně. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem se nějak moc zaklonil, ale ve výsledku jsem to vůbec netrefil dobře. Z téhle situace měl být jednoznačně gól a celý zápas by poté určitě vypadal jinak.

Jak blízko bylo dnes k tomu, aby se bodovalo?

P: Za stavu 0:0 jsme měli dvě tutovky, které kdybychom proměnili, tak by se nám hrálo určitě lépe. To se nám bohužel nepodařilo a za to jsme pykali. Dostali jsme gól na 0:1 a proti Spartě už se to těžko otáčí.

Dnešní zápas se hrál opravdu ve velmi horkém počasí. Jak se vám v takovémto vedru hrálo?

Š: To vedro bylo opravdu strašné, ale Sparta měla ještě k tomu za sebou čtvrteční zápas v Evropě. Dneska jsme jednoznačně měli na to, abychom Spartu porazili. Bylo na nich znát, že mají ještě v nohách zápas proti Dánům. Počasí bylo pro obě strany stejné.

P: Teplo bylo dneska opravdu extrémní, ale na to se samozřejmě vymlouvat nechceme, protože bylo stejně teplo jak nám, tak sparťanům.