clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 18.08.2016

Ve 4. kole ePojisteni.cz lize míříme do Karviné

Po výhře nad staronovým účastníkem 1. ligy, Hradcem Králové, nás čeká ryzí nováček, MFK Karviná. Na jejich zbrusu nový stadion zavítáme v sobotu 20. srpna 2016. Výkop je v 16,00 hodin.

Tým trenéra Jozefa Webera postoupil mezi fotbalovou elitu a vrátil na Karvinsko prvoligový fotbal po dlouhých 17. letech.

Klub MFK Karviná byl založený roku 2003. Ve stejném roce klub odkoupil fotbalová práva od FC Karviné s cílem zabránit zániku kopané na území města. A vydal se na cestu směrem k fotbalovému vrcholu.

Mužstvo, které vykopalo pro Karvinou postup, prošlo menšími změnami. Na přestup přišel Lukáš Budinský, který ale v Karviné do té doby hostoval z Bohemians Praha 1905. Obranu vyztužili Martin Toml z Mladé Boleslavi, Pavel Košťál ze Senice a Libor Holík ze Slavie. Do zálohy přišel Tomáš Oklešťek ze Znojma. Útočné řady posílili Radek Voltr ze Slavie a Pavol Jurčo z Košic.

Slezský klub hraje domácí utkání svého A-mužstva na zbrusu novém Městském fotbalovém stadionu, který pojme necelých pět tisíc diváků.

Vstup do ligy měl nováček z Karviné více než působivý. V prvním kole do poločasu vedl 3:1 nad Jabloncem, který utkání zvrátil čtyřmi trefami ve druhém poločase. V prvním domácím zápase remizoval se Zbrojovkou Brno 1:1 a na hřišti Mladé Boleslavi vybojoval všechny tři body. Teď ho čeká Dukla.

Poslední utkání soupeře

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:2 (1:0)

Branky: 43. Rada - 58. Janečka, 59. Šisler.
Rozhodčí: Houdek - Moláček, Mokrusch.
ŽK: Magera, Rada - Jurčo, Eismann.
Diváci: 3 677.
FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek (81. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (71. Klobása), Magera, Kalabiška (65. Přikryl) - Chramosta. Trenér: Kalvoda.

MFK Karviná: Laštůvka - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (89. Panák) - Voltr, Moravec (46. Holík), Budínský (84. Košťál), Zelený - Jurčo. Trenér: Weber.