clanek-1
  • Články mládež

  • 17.08.2016

6. ročník letních fotbalových kempů je za námi

Šest týdnů, šest turnusů, přes 50 trenérů a přes 330 dětí, to vše vystihuje naše letošní Letní fotbalové kempy v Chotýšanech a na Julisce.

V pátek 12. 8. 2016 proběhlo na Julisce zakončení posledního turnusu, tím skončil i 6. ročník našich fotbalových kempů. O letošních prázdninách jsme uspořádali šest turnusů fotbalových kempů. Čtyři pobytové, jejichž patronem je už od jejich založení bývalý reprezentant, klubová legenda a současný sportovní ředitel Günter Bittengel, proběhly v Chotýšanech. Dva příměstské se nám podařilo poprvé uspořádat na domácím stadionu Juliska.

Patronem příměstských kempů se nově stal Petr Malý "Pedro". Pedro je bývalý hráč A-mužstva a jeho současný vedoucí, taktéž v současné době vede tým mladší přípravky U9. Patronátu se ujmul skvěle, s dětmi se zapojil do několika tréninků a na jednom z turnusů vedl tréninkovou skupinu.

V areálu Green Valley jsme tradičně měli k dispozici "soccer park" - soccer cage, soccer ramp a soccer basket. Nově přibyl i Footballpool, který někteří stihli vyzkoušet. Došlo i na mnoho her a aktivit v okolí areálu - v lese, na loukách či v potoce.

Na kempy se letos nově dostaly i nafukovací tubusy. Byly využívány nejen pro nekonečné fotbálky, ale i jako odpočinkové zóny a také odstřelovací rampy, z kterých měly děti snad největší radost. Příměstské turnusy jsme oživili hrou na bubny a tyče.

V letošním roce se kempů zúčastnilo ke 40 děvčatům. Jsme rádi, že se na každém z turnusů objevila slečna a že na společném se jich sešlo 24. Kemp je hned živější a kluci i holky se od sebe učí navzájem.

Těší nás, že se k nám opět vrátilo mnoho chlapců i dívek z minulých ročníků, to je pro nás největší odměnou.

Poděkování

Patronům - Günterovi Bittenglovi a Petrovi Malému za podporu mladých fotbalistů a fotbalistek.
Všem trenérům a trenérkám, fotografům, zdravotnicím za jejich volný čas, který věnovali rozvoji a péči o mladé naděje. Seznam je opravdu dlouhý.

Resortu Green Valley za skvělou péči a útočiště pro pobytové kempy, které je prostě parádní.

Městské části Praha 6 za finanční podporu příměstského kempu.

ACS Juliska za možnost využití všech sportovišť areálu pro příměstské kempy.

Fotogalerii z kempů si můžete prohlédnout ZDE.

Na videu se pracuje.

"Když máte okolo sebe úžasné lidi, kteří jdou za jedním cílem, tak může vzniknout tak báječná věc jako jsou letní fotbalové kempy FK Dukla Praha. Děkuji všem, kteří pomohli, podpořili či se přímo zúčastnili za spolupráci a těším se na další ročník kempů," uvedla Maruška Sůrová, manažerka kempů.