clanek-1
  • Ženy B

  • 24.07.2016

O víkendu zahájil ženský B-tým letní přípravu

V sobotu 23. července se na Julisce sešel ženský B-tým, který se začíná připravovat na novou sezonu. Soutěž rezervnímu týmu startuje 27. srpna na půdě Tuklat, a tak tým má před sebou dostatečně dlouhou dobu na letní přípravu.

Během letních měsíců nastalo několik hráčských změn, které potkaly i fotbalistky béčka. S některými se tým rozloučil, další naopak přišly, a tak oproti jarní sezoně nabyl kádr velkých změn. Jedná se o hráčky vycházející z dorosteneckých kategorií, o ty, které momentálně neměly kde působit, či vyhlídnuté a oslovené trenérem Jakubem Kowolowským. Konečná podoba týmu se objeví během letní přípravy na stránkách Dukly.

Kromě tréninků probíhajících na Julisce a soustředění v Green Valley (21. - 26. 8.), odehraje Dukla B několik přípravných utkání.

Přípravná utkání:
Čtvrtek 28.7. 19:00 ABC Braník – Dukla Praha (Braník)
Sobota 30.7. 15:00 Teplice – Dukla Praha (Bystřice)
Sobota 6.8. 11:00 Viktoria Plzeň WU15 – Dukla Praha (Vochov)
Sobota 13.8. 11:00 Dukla Praha – Jablonec (Cholupice)
Sobota 20.8. 10:00 Libušín – Dukla Praha (Libušín)

Jakub Kowolowski, trenér: „Letošní příprava bude v mnoha věcech pro mě dosti zajímavá, i díky tomu, že jsem přivítal na Julisce obměněný kádr. Velmi jsem se již těšil, až začneme trénovat, jelikož spolupráce s těmi stávajícími i novými hráčkami mě velmi láká. Spokojen jsem hlavně s tím, že se povedlo zrealizovat několik příchodů, o které jsem osobně velmi stál. Věřím, že holky zapadnou do kabiny. Je to pro mě jeden z letních cílů. Chtěl bych, aby se mi podařilo nové hráčky zabudovat do kádru a vytvořit sehraný tým pro další soutěžní ročník.

Dukla se prezentuje velkou hráčskou základnou, každá kategorie je v nejvyšší soutěži a cítím, že tu nastavujeme správný směr. I já sám vnímám, že tréninkový proces ženského B-týmu se posunul v kvalitě a mým přáním je veškerou naši snahu přenést na hřiště a ukázat, že i náš tým bude nejsilnější od doby založení béčka. Máme předpoklad předvádět pohledný fotbal a dostatečně velké kádry obou ženských týmů k tomu přispívají. Přáli bychom si letos být v Divizi úspěšní.“