clanek-1
  • A-tým

  • 13.07.2016

Soustředění Rakousko

Pondělí 13. července, A-mužstvo nabralo směr rakouské Alpy, kde odehraje tři přípravné zápasy. V pátek s ruským Krasnodarem, v pondělí s maďarským Soproni a ve středu s anglickým Norwichem.

Dvacetičtyřčlenný tým, který v dopoledních hodinách odcestoval za české hranice, se rozrostl o nové tváře. Oficiálně potvrzeným přírůstkem je Jan Šimůnek. „Jsem rád, že se podařil dotáhnout přestup Honzy Šimůnka, který je velice kvalitní hráč,“ komentuje jeho vstup do klubu trenér Jaroslav Šilhavý.

Do Rakouska odcestovali i hráči, kteří jsou s týmem pouze v tréninku. Jedná se o Tomáše Borka, Petera Olayinku a Martina Vlčka. K nim přibyla ještě tři jména, Jiří Jeslínek, Ondřej Kušnír a Jakub Podaný, všichni tři začali včerejším dnem tréninkový proces a o jejich případném působení v klubu se jedná.

Novou tváří z mládežnické akademie Dukly je mladý gólman juniorky. „Gólmanskou trojici doplnil Pavel Řepa, který bude sbírat cenné zkušenosti,“ doplnil trenér.

Naopak domovinu neopustí hráči základního kádru Ondřej Vrzal a Bidje Manzia. „Oba jsou zranění, a léčení probíhá v Praze,“ objasňuje.

Herní soustředění proběhne v rakouském městě Hinterstoder. Bydlet budou hráči ve Vital Hotel Stoderhof. „S Rakouskem mám v letních měsících velmi dobré zkušenosti. Jsou zde výborné podmínky, co se týče hřišť, úrovní ubytování a podnebím vůbec,“ chválí.

Během období od 13. – 21. července odehraje A-mužstvo tři přípravná utkání. „Hrajeme s Krasnodarem, Soproni a Norwichem. Moc se na tu konfrontaci těším.“

Cíl pro soustředění je jasný. „Jedeme tam, abychom dali dohromady kádr a postupně vykrystalizovala základní sestava. Po příjezdu ze soustředění je před námi poslední mikrocyklus. Uteklo to poměrně rychle a náš tým se stále tvoří, odchodů a celkově změn bylo více, než jsem čekal, k tomu ty zranění. Dáváme to dohromady a není vyloučené, že ještě někdo přijde.“

Termíny utkání

15. 7. FC Krasnodar 17,00 hod. (Gmünd in Kärnten, Rakousko)

18. 7. VSE Soproni 18,00 hod. (Pichl bei Wels, Rakousko)

20. 7. Norwich City FC 18,00 hod. (Kumberg, Rakousko)