clanek-1
  • Klub

  • 14.07.2016

Günter Bittengel slaví životní jubileum

Pokud existuje symbol klubové věrnosti, v případě Dukly Praha nese jednoznačné jméno: Günter Bittengel. Na Julisku vstoupil v 7 letech a prožil tady dětství, dospívání i dospělost. Fotbal byl jeho radostí ve všech obtížných chvílích už od klučičích let. Dres změnil až po odchodu do německé Bundesligy.

"V životě mě potkalo velké štěstí. Můj největší koníček, fotbal, se stal mým povoláním. Na tom má největší zásluhu Dukla Praha a její trenéři," říká. Navíc ho potkalo i další štěstí v podobě rodiny, která mu stojí po boku celý život. Nic z toho však nedostal zadarmo. Jeho talent provázela vždy poctivost a součástí jeho povahy byla navíc zodpovědnost.

Jeho bývalí spoluhráči o něm říkají:

"Absolutně férový spolehlivý citlivý kluk.
Měl jsem často pocit, že si rozumíme jen pohledem.
Stejně rychlý na hřišti, jako v myšlení. A má velmi rozvinuté sociální vnímání."

Pavel Karoch

"Je to férový chlap, hodně pracovitý a vždy připravený pomoci, takových je ve fotbale málo.
Co se týče hráčské kariéry, vzpomínám si na jeho odchod z Dukly. Z Německa se totiž přijeli podívat na mě, ale protože jsem se zranil, nemohl jsem do zápasu nastoupit. Shlédli tedy utkání, ve kterém jsem nehrál a vybrali si Bízu místo mě. Takže jsem mu svým způsobem zařídil angažmá v Německu. "

Dušan Fitzel

"Je to 33 let, co jsme spolu s Bízou narukovali, on byl sedmnáctiletý mladíček , slušný, talentovaný kluk. Do velkého fotbalu vstoupil bez jediného ligového startu rovnou do Poháru vítězů pohárů proti Stockholmu a byl hned jedním z nejlepších na hřišti. Měl velice brzy rodinu, přitom byl vždycky do party, ale především byl po celý život spolehlivý a fajn chlap. Jeho názory byly čitelné, vyřčené s rozvahou, byl hromosvodem pro nerváky na hřišti, protože on přinášel do hry i do života klid a nadhled. To uměl už jako mladý.

Petr Kostelník

Gunter je dnes nejen sportovním ředitelem Dukly Praha, ale i její výraznou tváří, která je celospolečensky vnímána jako záruka fotbalového srdce a cti.

14.července slaví své padesáté narozeniny.

Blahopřejeme!

Životní a sportovní portrét Güntera Bittengela si můžete přečíst v Galerii A týmu ZDE.