clanek-1
  • WU11

  • 20.06.2016

WU11: Zápasové zakončení sezony

Starší přípravka odehrála v uplynulém týdnu dvě poslední utkání, s kluky z Dolních Měcholup a následně doma proti pražské Slávii. Poslední minuty zápasů holky odehrávaly ve velkých počtech, protože to bylo naposledy, co spolu v tomto složení hrály. Velmi pěkné výkony ukázaly, jak se během sezony děvčata dokázala zlepšit.

SK Dolní Měcholupy – FK Dukla Praha 10:4

Branky: Mocová 2x, Šebrlová, Köhlerová

Sestava Dukla Praha:
Nováková D. – Kanzelsbergerová, Köhlerová, Štědrá, Martynková, Mocová, Dostálová, Zimová, Šilhavá, Šebrlová, Výrutová, Kupková

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 6:14

Branky: Köhlerová 3x, Šebrlová 3x

Sestava Dukla Praha:
Synovcová – Kanzelsbergerová, Köhlerová, Štědrá, Martynková, Dostálová, Zimová, Šilhavá, Šebrlová, Výrutová, Kupková, Dilworth, Páleníková, Kolowrat, Sýkorová

Obě utkání byla ze strany našich děvčat velmi pěkná. V Měcholupech se na samém začátku chvilku spalo, nepozornost holek způsobila zejména to, že o míč rychle přišly a nedokázaly jej získat zpět. Akce soupeře buď končily gólem, nebo střely šly vedle. Po první čtvrtině byl stav nějakých 5:1, který jen kopíroval, jak naši mimoni měli možnost pohrát si s míčem.

Další části však už jen ukazovaly hráčky pražské Dukly, co je přesně zdobí a co umí. Pěkné kličky, přihrávky, několik velmi pěkných úniků s míčem, dívkám ve vínovém se také více dařily auty než klukům, na rozehrávku reagovaly daleko rychleji a nespočetkrát vyjely od branky až na polovinu soupeře. Na děvčatech byla vidět velká chuť hrát, fotbal je nesmírně baví. Je radost se na ně potom dívat, jak na hřišti prezentují fotbal dívek.

Utkání se Slávií bylo v mnoha směrech velmi podobné. Náš tým měl sehrát zápas na dvě hřiště, bohužel se tak nepovedlo, a tak nás na zápase bylo neuvěřitelných 15. Všichni mimoni si oblékly dresy s Duklou na prsou a šlo se do posledního mistrovského utkání. Po pokřiku a rozehrání z dukláckých děvčat sršela byla cítit ještě jakási ospalost, která opadla opět po první části a už to byl zajímavý zápas na obě strany. Všechny holky se v sestavách prostřídaly a měly možnost zasáhnout do našeho posledního měření sil s dívčím týmem.

Baletky v zápase dokázaly být aktivní a patří jim velká pochvala nejen za toto utkání, ale za celou sezonu, kterou odpracovaly na maximum. V posledním zápase si vytvářely mnoho šancí, a ačkoliv nebyly tak efektivní, jak by si přály, po utkání se ukázalo, že dokážou být i Slávii více než vyrovnaným soupeřem.

Jakub Kowolowski: „Obě utkání se mi ze strany holek velmi líbila. Poslední zápasy jsem si dal za pravdu, že se nám povedlo děvčatům směrem do soubojů 1 na 1 dodat sebevědomí. Na hřišti neuvidíte jedinou hráčku, která by se bála takovou situaci řešit kličkou, a to i v případě 1v2. Vnímám to ale jako první krůček. Přál si bych s děvčaty stále spolupracovat a bavit se fotbalem tak, že budeme rozvíjet další herní dovednosti, a to i týmové. Zejména rozhodovací proces a vyhodnocování situací nám ještě z tréninků nejdou přesunout do zápasu, chce to ovšem čas. Nová sezona už ale klepe na dveře, všichni se moc těšíme, tentokrát spojení ročníků 06 a 07 bude v dalším fotbalovém roce spojením na trávníku naší starší přípravky. Tak abychom se už pomalu do toho pustili.“