clanek-1
  • WU11

  • 07.06.2016

WU11: Předposlední zápas sezóny

V sobotu 4. června se sešly dívky ze starší přípravky na Julisce, kde je čekal tým Strašnic. Další obtížné utkání čekalo hráčky Dukly, pozitivních věcí by každý našel hned několik, holky si velmi dobře zahrály.

FK Dukla Praha – FK Union Strašnice 1:13

Branka: Kanzelsbergerová

Sestava Dukla Praha:
Synovcová – Černá, Köhlerová, Kanzelsbergerová, Kupková, Mocová, Martynková, Vyrutová, Sýkorová, Zimová

Sluníčko se rozsvítilo, na hřišti ještě rosa, ale děvčata z pražské Dukly čekal už mistrovský zápas proti klukům. Úvod byl tentokrát lehce prospaný, holky byly nevšímavé, nedůrazné, jakoby ještě měly peřiny a ležely v postelích. Ovšem od další čtvrtiny začaly konečně předvádět přesně to, co by člověk od nich čekal. Několik zajímavých akcí bylo k vidění, nejen soupeř, ale také naše hráčky dokázaly předvést, co umí.

O jedinou úspěšnou trefu děvčat se zasloužila výborně hrající Anetka Kanzelsbergerová, která vybojovala míč a následně otevřela účet Dukly. Další bohužel nepřišly, i když šancí ještě pár bylo. Holky makaly a je vidět opět malý krůček, přesto úsměvy se objevují hlavně proto, že fotbal všechny baví a tak to hlavně má být.

Jakub Kowolowski: „Zápasy ukazují, čím jsou kluci zatím kousek vepředu před námi, ale holky se zlepšují, zejména svým tahem dopředu a tím, že si troufnou 1 na 2, či 1 na 3. Ano, někdy je to vyhodnocené velmi složitě, ta situace je těžká a nabízela by se jiná řešení, ale ta řešení s nimi následně mohu konzultovat až na střídačce a pak třeba v tréninku. Věřím, že pokud je fotbal bude bavit, dále jen a jen porostou.“