clanek-1
  • WU11

  • 31.05.2016

WU11: Víkendový dvojzápas s týmem kluků a děvčat

V sobotu 21. května se ráno na Dukle sešly dívčí přípravky, ta starší sehrála zápas proti Unionu Vršovice. Na podzim to byl pro holky velmi obtížný soupeř a i toto utkání tomu nebylo jinak.

FK Dukla Praha – SK UNION Vršovice 0:30

Sestava Dukla Praha:
Štědrá, Kolowrat, Černá, Köhlerová, Kupková, Mocová, Zimová, Sýkorová

Po hvizdu rozhodčího skončila rozcvička a šlo se na zápas. Hned od začátku se na hřišti bojovalo o každý metr. Kluci se snažili držet balon na kopačkách a být aktivnější než hráčky pražské Dukly, avšak díky jejich nepřesnostem nedokázali získat převahu. Dívky byly klukům vyrovnaným soupeřem zejména po technické stránce, dařily se jim kličky, obcházení soupeře. Bohužel pro nás, jejich větší důraz, rychlost a zejména střely z dálky rozhodly.

Náš tým si vypracoval během utkání několik slibných šancí. Nakonec však soupeřův brankář byl stoprocentní a nepropustil jedinou střelu. Ve třetí čtvrtině se povedlo podle děvčat vstřelit góla, rozhodčí jej neuznal, protože nepřešel brankovou čáru. Oproti podzimnímu utkání však byla děvčata už více na míči, a ačkoliv se to nemůže zdát, zahrála si velmi dobře a utkání mělo pro ně svůj smysl.

Jakub Kowolowski: „Zápas jako takový je pro nás složitý a vždy záleží na tom, do jaké míry to bude děvčata bavit. Vnímají, že padá mnoho branek, ale bojují až do konce, což je skvělé.

Naproti tomu jsme sehráli v pondělí utkání proti dívkám na Braníku. Hráčky si v zápase mohly vyzkoušet mnoho herních dovedností. Až na počasí vše bylo skvělé, holky si zahrály daleko lépe a určitě se těšíme na podobnou akci, která nás nemine v horizontu dvou týdnů.“