clanek-1
  • Ženy - žákyně

  • 23.05.2016

Starší žákyně získaly cenný bod od Slavie

O původně volném víkendu jsme předehráli dvojutkání se Slavií. V pátek změřily síly na Julisce mladší žákyně a v neděli se v Nuslích utkaly žákyně starší. V obou případech jsme jednou skórovaly, v neděli jsme díky tomu vytěžili cenný bod.

starší žákyně

Již minulý výkon v Satalicích značil, že naše holky se nevzdávají a hodlají bodovat i s jednoznačně silnějším soupeřem. Holky do utkání vstoupily odhodlaně. A díky plnému nasazení se hned v sedmé minutě podařilo skórovat Fomynichové, která prostrčila míč mezi stoperkou a brankařkou. Zbytek poločasu se přeléval, ale brankových příležitostí bylo po skromnu. V druhém poločase bylo na obou týmech znát velmi teplé počasí. Domácí poctivě bránily každou hráčku soupeřek. Ze dvou šancí mohla skórovat Slavia, ale bohužel pro hosty první střela mířila daleko a z druhé se jen rozezněla konstrukce branky, kterou tentokrát hájila Senická. Ke konci utkání měla Slavie roh, míč propadl mezi bránicí hráčky, kde dobře naběhla Maňová a nebyl pro ni problém skórovat. Slavie snažila o další vstřelení branky, ale domácí hráčky bránily zodpovědně až do konce utkání.

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Branky: 7. Fominychová – 62. Maňová
Sestava Dukla:
Senická – Zelenková, Macečková, Žilinská, Lafková, Krůtová, Žočková, Králová, Fominychová, Makalová, Kaplanová, Veverková, Teissigová Sa., Teissigová Si.
Sestava Slavia:
Kubíková – Soóky, Kreidlová, Vokáčková, Růžičková, Hilbertová, Pavlasová, Maňová, Pakostová, Hladíková, Spilková, Kalinová, Bubáková, Cibulková, Cvrková, Sovany

Hodnocení trenéra:

Marie Sůrová, hlavní trenérka WU15: „Opravdu jsem tento bodík nečekala. Slavistky sice dorazily v netradiční sestavě, ale i tak jsem očekávala, že budou na hřišti dominovat. Holky jsem nabádala k podobné práci a bojovnosti, jakou předvedly minulý týden. Nezklamaly a v utkání odevzdaly opravdu všechno. Především záloha, společně s obrannou čtyřkou, plnily pokyny a bojovaly za každý metr. Druhý poločas jsme už jen téměř bránily, ale soupeřky se nedostaly do mnoha šancí. Ještě jednou bych chtěla všem hráčkách poděkovat za bojovný výkon po celou dobu velmi náročného utkání za náročného počasí.“



mladší žákyně

V pátek jsme přivítali k dalšímu soutěžnímu utkání tým holek Slávie. První poločas jsme byli celkem vyrovnaným soupeřem, ale jak to bývá u nás pravidlem, soupeři jsme Darovali několik laciných gólů a poločas prohráli 11-0. Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a odevzdaně. Chyby se kupily a skóre narůstalo. Jediným světlým momentem druhé půlky, byl vstřelený gól. Celkem jsme prohráli 1-26.

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 1:26 (0:11)

Branka Dukly: Bělohlávková

Sestava Dukla:
Nováková-Zvolánková, Zelenková, Kubíčková, Bělohlávková, Knejpová, Kleinová, Stogel, Pařízková, Čepková, Rücklová