clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.04.2016

Dukla míří na zlínskou Letnou!

Po vysoké výhře nad Jabloncem a zajímavé dohrávce proti Spartě čeká Duklu trojice soupeřů z druhé poloviny tabulky – Zlín, Příbram a Olomouc. První z této trojice utkání bude proti FC FASTAV Zlín a odehraje se v neděli 24. dubna 2016 od 17.00 hodin na stadionu Letná.

Nováček nejvyšší soutěže je po 25 odehraných kolech s 26 body na dvanácté příčce tabulky.

Společně s ním má stejný počet bodů Bohemians Praha 1905 a Vysočina Jihlava.

Na Duklu ztrácí body tři a od záchrany, jejíž pomyslná hranice je stanovena 30 body, ji chybí čtyři body.

Nicméně Zlín, který měl na podzim výborné výsledky, na jaře ještě nevyhrál. Dvakrát remizoval a celkem sedmkrát prohrál. Poslední bod za remízu si připsal v utkání na hřišti Teplic, které jsou s dvoubodovým mankem za Duklou a jednobodovým náskokem před trojicí Zlín, Bohemians, Jihlava.

V utkání s Teplicemi předčasně odstoupil kapitán Tomáš Poznar, kterému byla tento týden odhalena ve stehně krevní sraženina po zranění v utkání s Plzní. Zlín tak přišel o jednoho z nejlepších střelců týmu (6 branek).

Trenér Zlína Bohumil Páník poslední utkání okomentoval těmito slovy: „Na to, v jakém jsme stavu, je remíza úspěch. Poznar hrál se zatejpovaným stehnem, pak ho v něm píchlo. Z pěti útočníků není ani jeden zdravý, tak jsem musel zamíchat sestavou a dát na hrot pravého záložníka, protože je aspoň rychlý. A to se vyplatilo.“

Ve hře tak zůstává se stejným počtem vstřelených branek Štěpán Koreš, který se stal sprinterem 25. kola SYNOT ligy a navíc vstřelil Teplicím první zlínskou branku.

Co se týče novodobých ligových statistik, Dukla drží bilanci vzájemných zápasů na své straně, když na podzim Zlín porazila 1:0. Branku dával Ondřej Vrzal.

Ještě ve druhé lize jsme se Zlínem na jeho hřišti remizovali a na domácím hřišti zvítězili 2:0. Tehdy Dukla slavila postup do první ligy. Obě dvě branky dával Tomáš Berger.

Na utkání 26. kola SYNOT ligy byli delegováni tito rozhodčí: Jan Jílek - Petr Blažej, Pavel Vlasjuk (Zbyněk Proske).

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FC Fastav Zlín 2:2 (2:0)

Branky: 5. vlastní Jugas, 33. Vondrášek - 50. Koreš, 68. Vukadinovič. 
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Caletka - Jech, Franěk. 
ŽK: Kodeš, Jeřábek, Lüftner - Janíček, Koreš. 
Diváci: 2 688.

FK Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Kodeš, Soungole (76. Ljevakovič) - Vondrášek (82. Nivaldo), Vachoušek, Fillo - Chukwuma (57. Potočný). Trenér: Vavruška.

FC Fastav Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Vukadinovič (84. Malý), Holík, Janíček, Motal (79. Fantiš), Koreš - Poznar (18. Bartolomeu). Trenér: Páník.


Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 64. Vrzal. 
Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Vlasjuk. 
ŽK: Krmenčík - Živulič. 
Diváci: 1 332.

FK Dukla Praha: F. Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Daniel Tetour (89. Jeřábek), Považanec (65. Jurendič) - Koval (79. Beauguel), Krmenčík, Čajič. Trenér: Kozel.

FC Fastav Zlín: S. Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - V. Vukadinovič, Živulič, Holík, Koreš (83. Bartolomeu) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.