clanek-1
  • A-tým

  • 17.03.2016

Utkání 22. kola Synot ligy odehraje Dukla Praha v Brně

Dva dny před prvním začátkem jara sehraje Dukla Praha venkovní utkání proti Zbrojovce Brno. Výkop je v sobotu 19. března 2016 od 15 hodin. Hrát se bude na Městském fotbalovém stadionu v Srbské ulici, Brno.

Zbrojovka Brno se drží v horní části tabulky. Se ziskem 28 bodů za osm výher a čtyři remízy je na průběžném 7. místě, dva body od šestého Slovácka a osmého Jablonce, tři body od deváté Dukly.

V minulém kole v přímém boji o šesté místo podlehlo Brno na hřišti Slovácka 1:2. Za Zbrojovku skóroval Michal Škoda, který je třetím gólově nejproduktivnějším střelcem mužstva. O jednu branku více dal v letošní sezóně Pavel Zavadil a nejlepším střelcem Brna je bezesporu Jakub Řezníček, kterého si tady na Julisce dobře pamatujeme z posledního vzájemného zápasu.

Trenér Václav Kotal utkání zhodnotil: „Chtěli jsme napravit dojem z posledních dvou utkání venku na Slavii a v Jablonci. Určitě se nám to podařilo. Ale bohužel ne výsledkově. I když bylo Slovácko v prvním poločase lepší, tak jsme měli dvě velmi dobré příležitosti. Zavadil nastřelil břevno a Řezníček obešel i brankáře a trefil jen boční síť. Ve druhém poločase se nám podařilo vyrovnat. Zase jsme ale shořeli na tom, co nás trápí celé jaro, bránění standardních situací.“

Statistiky ze vzájemných střetnutí mluví ve prospěch klubu z Julisky. Z devíti odehraných utkání se z výhry radovala Dukla celkem čtyřikrát a Brno třikrát. Smírně se obě mužstva rozešla celkem dvakrát.

Dukla nasázela svému sobotnímu soupeři celkem 15 branek, 12 branek od něj obdržela. 

Trenér Jan Suchopárek k sobotnímu soupeři uvedl: „Brno má hru postavenou hlavně na kvalitní defenzivě. V zadních řadách mají zkušeného hráče Košťála, který organizuje hru a je velmi úspěšný v hlavičkových soubojích a dokáže obranu dirigovat natolik, že se soupeř dostává minimálně do střeleckých šancí. Na druhou stranu v ofenzivě jsou nebezpeční po zisku míče, kdy mají výborné vyjetí do protiútoku. Většina akcí jde přes Zavadila a v koncovce je nebezpečný Řezníček. To ale neznamená, že je to jen o těchto třech hráčích, naopak ti ostatní jsou velice dobře pohybově vybavení a dokážou být v každém momentu nebezpeční."

V posledním vzájemném střetnutí sice Dukla Zbrojovce Brno podlehla, nicméně na hřišti Městského fotbalového stadionu Srbská se jí daří. Ze čtyř odehraných utkání dvakrát zvítězila, jednou remizovala a pouze jednou prohrála. 

Poslední utkání soupeře

1. FC Slovácko - FC Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)

Branky: 45. Havlík z pen., 82. Košút - 66. Škoda. 
Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Pochylý. 
Diváci: 4879.

Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Biolek (90. Kuncl), Daníček, Sadílek (73. Kone), Havlík - Došek. Trenér: Habanec.

Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta (63. Chrien), Keresteš - Pašek (52. Škoda), Zavadil, Malík, Lacko, Lutonský (87. Brigant) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:0)

Branky: 39. Berger - 63. a 74. Řezníček. 
Rozhodčí: Orel - Hock, Peřina. 
ŽK: Jakub Mareš - Lacko. 
Diváci: 1852.

Dukla: F. Rada - Miloševič, Gorkšs, Štetina, Vrzal - Považanec (74. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Daniel Tetour (82. Čajič) - Berger, Krmenčík (59. Beauguel), Přikryl. Trenér: Kozel.

Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (85. Malík), Lacko - Lutonský (90. Brigant), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (89. Moukanza). Trenér: Kotal.