clanek-1
  • A-tým

  • 29.02.2016

Utkání se Spartou bylo kvůli nepřízni počasí odloženo

Po rozhodnutí hlavního rozhodčího se utkání 19. kola Synot ligy FK Dukla Praha – AC Sparta Praha odehraje v náhradním termínu. Důvodem zrušení bylo husté sněžení, které se na Prahu 6 přihnalo půl hodiny před startem zápasu.

Hlavní rozhodčí pan Tomáš Kocourek se k zrušení dnešního utkání vyjádřil takto: „Ještě půlhodiny před utkáním hřiště tak špatně nevypadalo. Průběžně jsme ho procházeli a tak deset, pět minut před začátkem utkání bylo jasné, že hrací plocha není regulérní a ani se jí nepovede dostat do způsobilého stavu z důvodů hustého sněžení. Nejsou vidět lajny, terén je velmi podmáčený a v těchto podmínkách, bychom nedokázali ochránit zdraví hráčů.“ Za takovýchto podmínek není vyhřívání schopno zajistit způsobilost terénu.

Trenér Luboš Kozel s verdiktem rozhodčího jednoznačně souhlasí. „V takovýchto podmínkách to je spíše o boji a je daleko blíže ke zranění.  Určitě by to dnes nebylo regulérní utkání. Dle mého názoru je lepší toto utkání odehrát kdykoliv jindy. Nějaký termín se určitě najde, například někdy v dubnu, kdy bude lepší počasí a přijde i více lidí než dnes,“ uvedl trenér a zároveň dodává: „Termín určuje svaz a pokud Sparta bude hrát evropské poháry, je to určitě přednější“

Zakoupené vstupenky budou samozřejmě platit na opakované utkání (neplatí pro volné vstupenky, VIP a SKY box), proto žádáme diváky, aby si je pečlivě uschovali. Náhradní termín zatím není znám. Budeme vás o něm informovat. V případě jakýchkoli dotazů nás kontaktujte na ticketing@fkdukla.cz.