clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 18.02.2016

Dukla nastoupí proti Bohemians Praha 1905. Utne jejich domácí neporazitelnost?

Pohyby v kádru Bohemky byly v zimní přestávce následující. Klub opustili obránci Martin Cseh, kterému skončila smlouva, Lukáš Pauschek, kterého si stáhla AC Sparta Praha a poslala na přestup do Mladé Boleslavi, a Radek Šírl, který ukončil svoji profesionální kariéru. 

Naopak mužstvo Romana Pivarníka posílili obránci Petr Čögley z AS Trenčín a Michal Švec, který přišel na hostování s SK Slavia Praha. Dále do Ďolíčku zamířili záložníci Tomáš Hradecký, který přišel z finského klubu Rovaniemen Palloseura, a Václav Prošek na hostování ze Slavie.

Bohemians Praha 1905 má po sedmnácti kolech 17 bodů a v tabulce figuruje na 13. místě za 3 výhry, 8 remíz a 6 proher. Nicméně na domácím hřišti podlehla svému soupeři naposledy v záři minulého roku.

Nejlepším střelcem zelenobílého týmu je Patrik Schick, který se na podzim trefil celkem čtyřikrát a v utkání minulého kola proti Olomouci přidal svou pátou trefu. Jeho tým nakonec s moravským celkem remizoval 2:2.

„Bohemka hraje o záchranu, nicméně v poslední době se zlepšila a už ke konci podzimu měla dobré výsledky, naposledy remizovala na půdě Olomouce. Vpředu mají Patrika Shicka, který má dobrou formu, po stranách rychlé hráče Alejandra Acostu a Jhona Mosqueru, kteří jsou do volného prostoru velmi nebezpeční. Na to si budeme muset dát pozor, nicméně nám se start jarní části ligy povedl a budeme chtít dobrý domácí výsledek na Bohemce potvrdit,“ uvedl na adresu soupeře trenér Luboš Kozel.

Poslední vzájemné utkání, které proběhlo na Julisce, Dukla v poslední minutě ztratila a remizovala 2:2. Za domácí se dvakrát prosadil nejlepší střelec týmu Tomáš Berger.

Jak tomu bude v případě nadcházejícího střetnutí? Přijďte povzbudit Duklu v sobotu 20. února do vršovického Ďolíčku. Výkop je ve 14 hodin!

Poslední utkání soupeře

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)

Branky: 47. Ordoš, Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. 
Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Ratajová. 
ŽK: Mahmutovič, Ordoš (oba Olomouc). 
Diváci: 4 269.

SK Sigma Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Rode, Vepřek - Petr (63. Moulis), Ordoš, Šindelář, Houska (90. Falta), Navrátil - Mahmutovič (82. Malec). Trenér: Jílek.

Bohemians Praha 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera (90. Čížek) - Schick. Trenér: Pivarník.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)

Branky: 43. a 44. Berger - 72. Jindřišek z pen., 90.+2 Zlámal. 
Rozhodčí: Jílek - Hájek, Pochylý. 
ŽK: Jakub Mareš, Štetina - Šmíd, Zlámal. 
Diváci: 5 067.

FK Dukla Praha: F. Rada - Miloševič, Štetina, Jeřábek, Jurendič - Daniel Tetour, Marek Hanousek, Čajič - Berger (88. Považanec), Beauguel (79. Krmenčík), Jakub Mareš (66. Néstor). Trenér: Kozel.

Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Škerle, Šírl (46. Havel) - Jindřišek, Jirásek - Acosta (88. Mosquera), Čížek (73. Schick), Bartek - Akulinin. Trenér: Pivarník.