clanek-1
  • Ženy B

  • 15.02.2016

Ženy B: Druhé místo na turnaji v Drážďanech

Před sobotním polednem vyrazil ženský B-tým na cestu do Německa, kde je čekal turnaj pořádaný týmem Post SV Dresden. Po postupně lepších výkonech se tým probojoval až do finále, v němž nestačil na SV Johannstadt 90 a získal tak 2. místo.

Výsledkový servis - skupina:

Dukla Praha – SV Johannstadt 90 1:1
Dukla Praha – FFC Fortuna Dresden B 1:2
Dukla Praha – SV Liegau Augustusbad 2:1
Dukla Praha – Post SV Dresden B 3:1

Semifinále: Dukla Praha – FSV Lok Dresden 1:1; Penalty 1:0
Finále: Dukla Praha – SV Johannstadt 90 0:3

Sestava Dukly:

Sůrová – Němečková, Kramerová, Zlatohlávková, Buttová, Havlíčková, Košatková, Hřebíková, Šedivá

Hodnocení trenéra

Jakub Kowolowski, trenér: „Turnaj byl zpestřením naší zimní přípravy. V hale jsme hráli poprvé, děvčata si tak vyzkoušela něco jiného, než na co jsou celou dobu připravována. Úvod byl trochu pomalejší, s pozdějším vítězem turnaje jsme však uhráli remízu, ale nutno dodat - s velkou dávkou štěstí. Následně po prohře přišly dvě povinné výhry ve skupině a postupovali jsme z druhého místa.

Čekal nás velmi silný soupeř, který vyhrál vedlejší skupinu. Euforie z postupu byla tak obrovská, že v semifinále holky vydřely remízu 1:1 a na penalty nakonec zvítězily hráčky z Dukly, když jedinou penaltu proměnila Andy Havlíčková. Finále pak bylo nad naše síly, soupeř byl techničtější, důraznější, po pár chybách se dostal Johannstadt do vedení o dvě branky a následně před koncem rozhodl o svém triumfu.

Všechny hráčky bych pochválil za reprezentaci našeho klubu. Přístup děvčat vygradoval a nakonec jsem byl velmi spokojen, že turnaj se takto výsledkově zvládnul. Holky měly obrovskou radost a jsem za to rád. Nutno dodat, že svůj podíl na výsledku nechala i v bráně chytajícící Maruška Sůrová, tým několikrát podržela a vstřelila také semifinálový gól. Po konci turnaje si odnesla pohár pro nejlepší brankářku. Tento týden nás už opět čeká klasická příprava, v sobotu pokračujeme dalším přípravným utkáním proti Postoloprtům.“