clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.02.2016

Svoji úspěšnou premiéru v dresu Dukly hodnotí Lukáš Hroššo

Byl to pro něj speciální zápas. Jednalo se o jeho premiéru v dresu pražské Dukly a zároveň o zápas proti bývalým spoluhráčům. S tímto těžkým úkolem si Lukáš Hroššo poradil velmi dobře a dopomohl tak domácí Dukle k cennému vítězství v prvním utkání jara.

Byl jsi před utkáním nervózní vzhledem k duelu s tvým bývalým klubem?
Nebyl jsem nervózní, právě jsem se těšil na tento zápas s bývalými spoluhráči. Celkově to byl super zápas se šťastným koncem pro nás.

Dá se říci, že je to pro tebe ideální debut?
Tak je to první zápas. Každý se na něj chystal celou zimní přípravu a já obzvlášť, protože jsme hráli právě proti Liberci, kde jsem působil. Soustředil jsem se hlavně na to, abychom vyhráli a získali tři body do tabulky.

V prvním poločase jsi předvedl velmi dobrý zákrok, kterým jsi zamezil vlastnímu gólu. Jak jsi tuto situaci viděl?
Byl to centr ze strany, Povi ho tam přede mnou nešťastně tečoval a já jsem se zrovna přesouval, tak jsem ještě po míči natáhl ruku a vyrazil ho.


Myslíš, že to byl klíčový moment zápasu?
Ze začátku jsme byli trošku méně aktivní. Liberec nás presoval a my jsme s tím měli malinko problém, ale měli jen takové pološance. Poté jsme dali gól po pěkné akci a od té doby jsme byli lepším týmem.

Jak jsi viděl na druhé straně velkou šanci Dukly před koncem poločasu? Byly to celkem dvě střely a břevno…
Já to zezadu nevidím úplně nejlépe, viděl jsem, že to byly „tutovky“. Ale zbytečně nad takovými to situacemi nepřemýšlím, protože já to neovlivním. Věřil jsem, že to kluci vepředu zvládnou a ještě nějaký gól přidají. 

 
Čekal jsi, že bude mít Liberec více šancí?
Oni se nedostali do nějaké super příležitosti, ale snažili se, byli aktivní směrem dopředu. Měli tam několik přečíslení a nebezpečných centrů, ale s tím jsme si poradili.

Myslíš, že Slovanu hodně scházeli Pavelka se Šuralem?
Jsou to jednoznačně kvalitní hráči, ale jestli opravdu budou chybět, ukáže až čas.

Michael Rabušic říkal, že určitě budeš platit nějaké zápisné na Dukle. Je to pravda?
Určitě zaplatím a rád. Před utkáním jsme se nijak speciálně nemotivovali, ale určitě nějaké občerstvení klukům přichystám. (usmívá se)

Myslíš si, že ti dnešní nula může pomoci k tomu, aby ses stal jedničkou i po návratu Filipa Rady?
Tohle vůbec neřeším, my makáme všichni stejně a je to na trenérovi, koho vybere. My to budeme samozřejmě respektovat. Jsem samozřejmě šťastný za tento zápas. Byl to takový můj rozlučkový zápas s Libercem. (směje se)