clanek-1
  • A-tým

  • 28.01.2016

A-mužstvo odcestovalo do Turecka

Boj o základní sestavu vstupuje do závěrečného kola. Celkem 20 hráčů a tři brankáři se účastní devítidenního soustředění v turecké Antalyi.

Čtvrtek 7,30 h. Hráči měli sraz na Julisce, odkud pokračovali na pražské letiště Václava Havla. Letadlo jim letělo v 10,05 h a s přestupem v Istanbulu by mělo dosednout na letišti v Antalyi v 16,40 tamního času. Ještě ten den je čeká první tréninková jednotka.

Hotel Riu Kaya Belek, kde stráví příštích 9 dní a 8 nocí se nachází u města Belek, východně od Antalye v turistickém resortu plném golfových hřišť. 

Přímo u hotelu leží písečná pláž. Kousek jsou i tréninková hřiště. Hráči mají k dispozici posilovnu, vyhřívaný krytý bazén a wellness centrum se saunou a tureckou lázní.


Na herní soustředění odcestovalo celkem 20 hráčů a 3 brankáři. „Poletíme ve stejném složení, ve kterém jsme nastoupili proti Ružomberoku. Plus Róbert Kovaľ, který se vrátil ve středu z reprezentace, a Josip Jurendič, který by měl pomalu začít trénovat. Čerstvě se k týmu připojil Michal Breznanik,” uvedl k nominaci trenér Luboš Kozel.

Nominace:

Brankáři: Filip Rada, Lukáš Hroššo, David Tetour.

Obránci: Kaspars Gorkšs, Josip Jurendič, Jan Juroška, Branislav Miloševič, Dominik Preisler, Michal Smejkal, Lukáš Štenina, Ondřej Vrzal.

Záložníci: Michal Breznaník, Aldin Čajič, Marek Hanousek, Robért Kovaľ, Jakub Považanec, Daniel Tetour.

Útočníci: Néstor Albiach Roger, Jean David Beauguel, Tomáš Berger, Bidje Manzia, Jakub Mareš, Václav Vašíček.

Tým Luboše Kozla čekají tři utkání. Hrát budou proti FC Stal Dněprodzeržynsk (původně SC Volyn Luck), FC Torpedo Kutaisi a FC Metalist Charkov. „Na soustředění jsme chtěli hrát s mužstvy, která nás dostatečně prověří. Ukrajinská mužstva tohle kritérium dostatečně splňují. Co jsem se díval, tak Volyň je na pátém místě hned za Dněpropetrovskem. Charkov sice není tak silný, jako před dvěma lety, ale je to mužstvo, které každoročně hraje evropské poháry. Gruzínské mužstvo je pro nás trochu neznámá, takže uvidíme,” uvedl na adresu soupeřů trenér.

Termíny utkání

SO 30. 01. FK Dukla Praha - FC Stal Dněprodzeržynsk (původně SC Volyn Luck)
PO 01. 02. FK Dukla Praha - FC Torpedo Kutaisi
ČT 04. 02. FK Dukla Praha - FC Metalist Charkov

Sledujte novinky ze soustředění na našich kanálech Facebook, Twitter a Instagram.