clanek-1
  • Klub

  • 27.01.2016

Jean David Beauguel v Xantypě

Jeden z nejvýznamnějších českých společenských měsíčků Xantypa vydává po celý rok 2016 nový cyklus spisovatelky Zuzany Maléřové nazvaný Fotbalové portréty. Autorka se rozhodla věnovat celý cyklus hráčům Dukly Praha, takže v lednovém čísle byl zveřejněn příběh našeho obránce Lukáše Štetiny, v únorovém čísle právě vychází Jean David Beauguele. Další budou následovat.

Xantypa je jeden z nejkvalitnějších a neuznávanějších časopisů na našem trhu, vzhledem ke spolupráci se svými zpravodaji z ciziny je známý a oblíbený i mezi krajany v zahraničí. Spolupracuje s předními autory a fotografy, na jejich přání je fotografem portrétů hráčů Vlado Bohdan, který už s Xantypou v minulosti několikrát spolupracoval a fotograficky doprovodil pro Duklu mimo jiné knihu Příběhy z tribuny.

V únorovém čísle si kromě textu o našem útočníkovi můžete přečíst titulní rozhovor se zpěvačkou Klárou Vytiskovou, dále s herci Stanislavem Zindulkou, Vladimírem Polívkou, Jiřím Suchým, Angelinou Jolie, s básníkem a hudebníkem Krchovským, hematologem Prof. Klenerem, irským sociologem Patem Lyonsem, dále např. reportáž z Islandu či článek o sloním sirotčinci, získáte tipy a přehled o kulturním a společenském dění nejen v Čechách, na Moravě a  na Slovensku, ale i ve Vídni, v Paříži, v Londýně či v New Yorku. A další zajímavosti na 112 stránkách.