clanek-1
  • WU11

  • 24.01.2016

WU11: 6. místo na turnaji na Mělníku

V neděli ráno se vypravilo několik našich děvčat na halový turnaj Energotrans Cup 2016 v Mělníku. Avšak získala naše děvčata poslední 6. místo, pozitiv bylo opět hodně.

Kromě hráček z Dukly dorazily také dva týmy Dobrovíze a Sparty a domácí Mělník. Před turnajem se ještě odhlásila Minerva a Bohemians 1905. První zápas nebyly žluté baletky ještě všechny, a tak se lehce sestavou točilo a experimentovalo zejména na pozici brankářky. I toto zapříčinilo, že děvčata podlehla Dobrovízi A 0:7, ovšem poté přišla jízda. Přesněji mimoní jízda!

Děvčata se nazvala jako mimoni, a tak bylo načase, aby předvedly, co opravdu umí. Ale nechtěli jsme padouši, chtěli jsme ukázat, co všechno už hráčky umí. Další utkání nás čekalo proti Spartě B, se kterou holky hrály vyrovnané utkání, měly několik šancí, a jak už to bývá v našem týmu zvykem, jednou jedinou brankou jsme podlehli 0:1. O to víc mohlo děvčata mrzet další utkání, v němž prohrály i s Mělníkem 0:2. Hráčky bojovaly, konečně začaly hrát také s brankářkou a hru dokázaly i otáčet. Dařily se nám velmi pěkné kombinace, obrovské množství kliček či pěkných střel. Na těch jsme ale ztroskotali, stejně jako minulý týden jsme se nemohli trefit mezi tři tyče. Pod toto by se podepsalo naše další utkání s Dobrovízem B. Soupeřky byly celý zápas pod tlakem a naše mimoní hráčky obstřelovaly branku soupeře, bohužel před koncem při jednom rohu, kdy se natlačila i gólmanka před bránu, se odskočený balon dostal k protihráčce, která z půlky z první jejich střely na branku dala na 0:1. Ale to se stane, důležitější je nadšení děvčat z fotbalu, jejich hra, jak jsme se prezentovali a to všichni přítomní viděli.

Poslední zápas nás čekaly budoucí vítězky turnaje, Sparta A. Pro nás to byl zápas bojovný, hráčky soupeře měly větší technickou i taktickou kvalitu, bylo těžké se s nimi rovnat. Prohráli jsme 1:3, jedinou branku zápasu a i celého turnaje vstřelila Niki Köhlerová. Nejlepší hráčkou týmu byla vyhlášena Saša Kolowrat a nejlepší brankářkou turnaje Linda Synovcová! Za baletky také hrály Niki Bartůňková, Maruška Šilhavá, Agi Štědrá a Zuzka Mocová.

Všem rodičům děkujeme za podporu a hráčkám za jejich perfektní reprezentaci našeho klubu.