clanek-1
  • WU15

  • 24.01.2016

Rozhovor s kapitánkou žákyň Martinou Žilinskou

Před startem přípravy starších žákyň jsme požádali o kratičký rozhovor kapitánku týmu. Talentovanou hráčku ročníku 2002 Martinu Žilinskou.

Klasická první otázka, kolik ti je, odkud jsi, co studuješ, prostě něco o sobě...

Jmenuji se Martina Žilinská, je mi 14 let. Žiji v Týnci nad Sázavou, kde chodím do 8. třídy základní školy. Ve volném čase se nejvíce věnuji fotbalu, ale mám ráda všechny sporty, hlavně ty, kde je míč. Také se věnuji angličtině a cvičení ve fitness centru.

Od kolika let hraješ fotbal a kdo tě k němu přivedl?

Fotbal hraju od 6-ti let. Začalo to tak, že nás s bráchou pozval do fotbalového týmu otec našeho kamaráda. On vlastně přišel pro bráchu, jenže já jsem chtěla také. Táta se dost divil, a říkal, že to je divné. A nakonec to chytlo více mne. Brácha sice také hraje, ale není to pro něj tak zásadní, jako pro mne. Začali jsme v týmu TJ Jawa Pecerady pod vedením Ládi Chmelaře a Jardy Kose, kde byli skvělí trenéři a moc prima parta. Vydržela jsem s klukama hrát až do roku 2014, pak už to z časových důvodů a mému vytíženému programu nešlo. Ale těžko jsem se s nimi loučila a stále na to vzpomínám a fandím jim.

Na Dukle jsi již čtvrtým rokem, kam to plánuješ dotáhnout?

Na Dukle vlastně hraji od začátku, kdy tady začal dívčí fotbal. Je to fajn, být u toho, když se vše vyvíjí a postupně se dostavují i výsledky a s nimi úspěchy týmu. Teď máme super partu, Maruška je nejlepší trenérka, těším se na každý trénink, zápas nebo turnaj. Na Dukle chci setrvat a postupovat. Kdyby mne vybrali, ráda bych se opět zúčastnila soustředění výběrů pro reprezentaci.

Prvním rokem hraješ 1. ligu žákyň, jak hodnotíš první polovinu soutěže?

Je to pro nás velká zkušenost a změna. Myslím, že jsme do začátku vstoupily dobře, vítězným zápasem s Dobrovízí. To nás dobře motivovalo i k dalším úspěšným zápasům. Týmy, které jsou léta v čele tabulek nás bohužel ještě dokázaly trochu znervóznět, ale věřím, že když se budeme soustředit a zabereme, tak se dokážeme v druhé polovině soutěže postavit i těmto soupeřkám. Alespoň já pro to udělám, co bude v mých silách.

Nejbližší akce v zimě je halová liga žákyň, kde poměříte síly i se Spartou a Slavií, věříte si na postup do finálové turnaje?

Sparta a Slavie mají velmi silné týmy. Máme z nich respekt, ale to neznamená, že ze sebe nevydáme, co se dá. Postup by byl pro nás tou pravou odměnou.

Cíle do jarní části sezóny?

Góly, vítězství, dobrá parta, dobrá nálada a pokud možno, všichni bez zranění.

Díky moc za rozhovor...