clanek-1
  • A-tým

  • 12.01.2016

A mužstvo má za sebou zátěžové testy

Tradiční částí přípravného období jsou zátěžové testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Praze 6. Hráči zde prochází testy obecné vytrvalosti, statické stability, výbušných schopností a tělesného složení.

„Zátěžové testy na FTVS jsme absolvovali v poměrně redukovaném počtu, protože někteří hráči mají drobná zranění a neduhy, a tak jsme raději nechtěli zbytečně riskovat. Tito hráči půjdou na testy ihned, jak jim to jejich zdravotní stav dovolí,“ komentuje kondiční trenér Antonín Čepek.
 
„Z hlediska dlouhodobé koncepce tréninkového procesu testy nedopadly špatně. Drobné nuance ať již směrem nahoru nebo dolů jsou otázkou momentálního stavu jednotlivých hráčů. Ovšem někteří jednotlivci mají v jistých sledovaných ukazatelích rezervy, proto v nejbližších dnech budou mít částečně odlišný tréninkový program respektive podnikneme kroky k jejich odstranění.“    

Prozradí testy něco z hlediska zdraví a jeho prevence? „Do jisté míry ano. Prostřednictvím testu Cybex se dá například predikovat eventuální poškození vazů v kolenním kloubu. Na jisté zdravotní neduhy může poukazovat také vyšetření statické stability.