clanek-1
  • Klub

  • 30.12.2015

Ohlédnutí za rokem 2015

Leden

V lednu 2015 Dukla potvrdila příchod Tomáše Přikryla ze Sparty a Nikolaje Děrgačeva z CSKA Moskva na půlroční hostování. Ve stejném měsíci započal testy v Dukle Jan Blažek a bylo z toho také půlroční hostování.

Matěj Hanousek a Michal Jeřábek navštívili válečné veterány v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Kde se setkali s držitelem Řádu Bílého lva, Vasilem Korolem.

Únor

Hraj zdravý! Nový projekt PFS, jehož patronem se v únoru stal bývalý hráč Dukly Praha a nynější vedoucí A mužstva, Petr Malý.

Vznikl spolek „Přátelé FK Dukly Praha“. Cílem tohoto projektu je pokračování v rozvoji vzájemných vztahů mezi klubem, rodinou a školou.

Na půlroční hostování odešel středopolař Marek Hlinka. Novým domovem se mu v únoru stal Spartak Trnava. 

Březen

Dukla představila novou klubovou Hymnu. Jejím autorem je Michal David.

Duben

Dukla pomáhala Hemofilikům a uspořádala sportovní odpoledne. Kdo na něj přišel nebo si na něm zakoupil červené tričko na podporu Hemofiliků, měl vstup na utkání s Jabloncem zdarma.

Květen

V neděli 24. května 2015 se na filmovém festivalu CINEfoot 2015 v Riu de Janeiru představil český dokumentární snímek o historii fotbalové Dukly Praha. Film zaznamenal na festivalu úspěch, když získal zvláštní cenu poroty.

Jean-David Beauguel si za své roční působení v SYNOT lize vysloužil dvě nominace v kategoriích Cizinec sezony a Objev sezony na Galavečeru SYNOT ligy.

Na stadionu Juliska proběhl tradiční každoroční duklácko-aritmácký nábor, na který dorazilo více než 60 dětí. Na stanovištích bylo přítomno i několik hráčů "A" mužstva Dukly společně s mládežnickými trenéry.

Matěj Hanousek a Tomáš Přikryl se dostali do nominace pro EURO U21 2015.

Červen


V červnu ukončili hostování Nikolaj Děrgačev a Vjačeslav Karavajev.

Červenec

Dukla Praha v prestižním přípravném utkání před nadcházející sezonou zdolala Celtic na hřišti St. Mirren 5:3. Velkou měrou se o vítězství týmu z Julisky zasloužil Marek Hanousek, který Hoops nastřílel hattrick. Oba týmy měly v zápase na rukávech černou pásku na počest nedávno zesnulého Josefa Masopusta.

Ženy FK Dukla Praha poprvé v historii postoupily do první ligy!

Do Dukly přišla dvě nová jména Josip Jurendič a Branislav Miloševič. Na hostování odešel Jan Juroška a Bidje Manzia. Své působení v klubu ukončil Dino Kluk, Roman Polom a Jan Vorel.

Srpen

Kapitán Patrik Gedeon odešel na hostování do Baníku Most.


Prvně se do nominace reprezentační jednadvacítky dostal Daniel Tetour.

Září


Na hostování do června 2016 přišel kapitán lotyšské reprezentace Kaspars Gorkšs.

Říjen

Dukla spustila nové webové stránky

Holky z Dukly jsou od října pravidelně na O2 sport.

Listopad

A mužstvo křtilo internetovou Galerii A týmu autorky Zuzany Maléřové.

Prosinec

Hostování ukončil Tomáš Přikryl. Michael Krmenčík naskočí do zimní přípravy s Viktorií Plzeň.

Hráči A týmu přáli veselé Vánoce a šťastný nový rok.