clanek-1
  • A-tým

  • 16.07.2012

Dobrý výkon vítězství nad Kölnem nepřinesl

B A D W I M S B A C H - Dukla Praha odehrála v pondělí třetí z plánovaných přípravných utkání během soustředění v Rakousku. I přes dobrý výkon však nad 1.FC Köln nezvítězila, když utkání skončilo výsledkem 0:2.

Dukla vstoupila do utkání aktivněji, když ve 4. minutě byl po akci na ose Borek - Vrzal vztyčen praporek asistenta rozhodčího pro offside. V 8. minutě po akci na levé straně zakončoval po přihrávce Vrzala Pázler, ale jeho střelu brankář chytil. V 10. minutě se po chybě Haška dostával do velké šance soupeř, ale brankář Filip Rada janou šanci lapil. O minutu později centroval po spolupráci s Malym Ondřej Vrzal, ale brankář Kölnu chytil letící míč před osamoceným Borkem.

V 16. minutě pálil supeř, ale jeho střela byla zblokována. Ve 22. minutě po akci Malého, Haška a Bergera, byl Tomáš Berger faulovaný na hranici šestnáctky. K následné standardní situaci se postavil Berger, ale soupeř jeho centr odvrátil. Ve 25. minutě akce na levé straně po ose Vrzal - Pázler. Jana Pázlera opět zastavuje praporek pomezního...

Ve 33. minutě kopala Dukla roh, ke střele se dostal Malý, ale minul. Ve 36. minutě nebezpečná šance soupeře, která byla na poslední chvíli odvrácena. Minutu před koncem prvního poločasu opět nebezpečné pálil Köln, ale naštěstí pro Duklu minul branku.

Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Köln, když si ve 47. minutě vytvořil nebezpečnou šanci.

V 53. minutě zatím největší šance zápasu. Akce po pravé straně, do zakončení se dostal Berger, ale německý brankář reflexivně vyráží.

Nedáš-dostaněš. V 61. minutě centroval soupeř zpravé strany. Míč krásně trefil jeden z útočníků na zadní tyči a z první vstřelil branku - 0:1.

V 68. minutě zahrával soupeř rohový kop. K překvapení všech na stadionu rozhodčí odpískal faul Božiče ve vápně a nařídil pokutový kop, který hráč Kölnu bezpečně proměnil - 0:2.

V této fázi hry byl soupeř již lepší. V 75. minutě měl po individuální akci další velkou šanci pro skórování, ale Rada chytil. V 86. minutě krásná šance soupeře, ale střela skončila nad brankou.


Hodnocení trenéra Luboše Kozla: "Dnešní utkání bych hodnotil jako velice prospěšný test, protože jsme hráli s kvalitním soupeřem, který praktikuje jednoduchý, důrazný a fyzicky náročný fotbal. První poločas jsme se s tím vyrovnali dobře. Soupeře jsme nepustili do vyložené šance. Naše defenziva byla velmi slušná. Bohužel dopředu jsme také nebyli nebezpeční až na dvě situace, kdy nás zastavil praporek asistenta rozhodčího. Druhý poločas jsme paradoxně nezačali dobře, ale měli jsme první vyloženou šanci zápasu. Bohužel brankář Tomáše Bergera vychytal a vzápětí jsme neuhlídali centr po outovém vhazování. Soupeř se prosadil hezkým gólem, dostal se do vedení a od této chvíle byl již supeř lepší a utkání dovedl k zaslouženému vítězství. Druhou půli náš výkon již nebyl tak dobrý, ale pro nás šlo samozřejmě o velmi dobrou konfrontaci s kvalitním soupeřem."

FK Dukla Praha - 1.FC Köln 0:2


Branky: 61., 68.

Sestava Dukla: Rada - Hašek (72. Romera), Božič, Vorel, Vrzal - Gedeon, Borek (72. Kalouda), Malý (65. Podrazký) - Berger (65. Engelmann), Přeučil (72. Pospěch), Pázler (80. Svatonský)