clanek-1
  • A-tým

  • 14.07.2012

Druhé utkání v Rakousku pro Duklu opět vítězně

G R A Z - V sobotu odehrála Dukla další z řady přípravných utkání na kempu v Rakousku. Výsledkem 2:1 porazila chorvatský celek NK Inter Zaprešič. Utkání poznamenal vytrvalý déšť, který na hrací ploše vytvořil řadu ploch s vodou.

V 1. minutě se do zakončení dostal Kalouda. Po přihrávce Pospíšila mířil nepřesně. Ve 3. minutě se do šance dostal Pospěch, ale byl mu odmáván offside. V 10. minutě si individuálně vypracoval šanci po pravé straně Berger, ale chorvatský brankář předvedl vynikající zákrok! V 17. minutě nastal závar v našem pokutovém území, ale naštěstí soupeř gól nevstřelil.

V 18. minutě se po akci po pravé straně na ose Berger - Romera - Pospěch - Berger. Posledně jmenovaný vstřelil krásnou branku - 1:0!

Ve 23. minutě zahrával soupeř trestný kop z pravé strany. Brankář Kučera předvedl zázračný zákrok. Ve 26. minutě po soupeřově rohu z breaku samostatně unikal Svatonský. Míč se zastavil ve vodě na brankové čáře, Kalouda ve skluzu dorážel, ale míč do branky neprotlačil.

Ve 35. minutě soupeř vstřelil branku z pokutového kopu po faulu Romery - 1:1.

Do druhého poločasu nastoupila Dukla se čtyřmi změnami v sestavě. Romeru vystřídal Hašek, Malého nahradil Marič, Bergera Engelmann a Kučeru v brance vystřídal Šebek.

V 51. minutě si šanci vypracoval Engelmann, do zakončení se pak dostal Tenkl, ale jeho střela byla nedůrazná. V 67. minutě postupoval po levé straně Svatonský, ale akce byla nedotažená. O deset minut později Podrazký rychle rozehrál trestný kop, ale Borek pálil vedle.

V 79. minutě se po levé straně krásně uvolnil Svatonský a byl faulován v pokutovém území. Následovala penalta, kterou kopal Pospěch. Chorvatský brankář střelu vyrazil, ale Pospěch hlavou dorazil míč do sítě - 2:1!

V 83. minutě fauloval na hranici šestnáctky Štětina. Z následného trestného kopu soupeř těsně minul branku Dukly. V 88. minutě se soupeř uvolnil z pravé strany v našem pokutovém území, ale následnou situaci nevyřešil přesně.

Druhé přípravné utkání na soustředění v Rakousku Dukla vyhrála 2:1 za vytrvalého deště na velmi těžkém terénu.


Hodnocení trenéra Luboše Kozla: "Dnešní utkání bylo velice těžké vzhledem ke klimatickým podmínkám. S úvodním hvizdem se spustila průtrž mračen, zápas byl na deset minut i přerušen a pak na hřišti stála voda, takže všechno bylo jinak, než normálně. Byl to zápas o tom, kdo se s tím vyrovná lépe. V prvních třiceti minutách jsme mohli védst více, než jen 1:0, ale místo toho jsme inkasovali z penalty. Prvních patnáct minut druhého poločasu bylo utkání vyrovnané, pak jsme začali být nebezpečnější. Gól jsme dali pouze z penalty na Svatonského. Soupeř si ke konci o vyrovnání zase říkal, takže nevím zda to bylo úplně zasloužené vítězství. Ale vzhledem k podmínkám to beru trochu s rezervou, protože to nebylo jednoduché. Bylo to o tom, kdo se tomu lépe přizpůsobí."

FK Dukla Praha - NK Inter Zaprešič 2:1 (1:1)


Branky: 18. Berger, 79. Pospěch - 35.

Sestava: Kučera (46. Šebek) - Romera (46. Hašek), Štětina, Hell, Pospíšil - Tenkl (70. Borek), Kalouda (60. Podrazký), Malý (46. Marič) - Berger (46. Engelmann), Pospěch, Svatonský