clanek-1
  • A-tým

  • 13.07.2012

Den s Duklou na soustředění

H I N T E R S T R O D E R - Patý den soustředění jako kdyby poznamenal pátek třináctého. Již ranní pohled z hotelové terasy na okolní horské hřebeny dává tušit, že s počasím to dnes nejspíše nevyjde. Nezvykle nízko položené mraky mezi vrcholky alpských skalistých hor tuto domněnku jen potvrzují. Nic naplat, jde se na vydatnou snídani, za necelé dvě hodiny již začíná dopolední tréninková fáze.

Přesun na místní hřiště, které leží necelé dva kilometry od hotelu Stoderhof, probíhá na kolech. Jak také jinak. Městečko Hinterstoder k přesunům na kole přímo vybízí. Rozkládá se v údolí mezi dvěma vysokými hřebeny hor. Místní cestičky se krásně klikatí kolem typických alpských stavení. Lepší a krásnější prostředí si fotbalisté Dukly Praha k soustředění, před jejich druhou novodobou sezonou v nejvyšší fotbalové soutěži, nemohli přát.

Při příjezdu na hřiště již několik hráčů dělá první pohyby s míčem po krásně střiženém pažitu. Je to ta část výpravy, která zvolila klikatější a rychlejší cestu mezi stavbami hotýlků, penzionů a vilek podél místní horské říčky. Trenérské duo Kozel - Suchopárek již po ploše rozmisťují pomůcky potřebné k tréninku. Dnešní trénink slibuje nácvik herních situací se zakončením.

Nyní se o slovo hlásí ony mraky, které tak krásně visely kolem vrcholků hor. Začíná pršet. Po chvíli již přímo leje. Na hřišti jsou tak k vidění časté skluzy promoklých hráčů. Při jedné z her se do branky staví i trenér brankářů Tomáš Obermajer a předvádí několik efektivních zákroků. Je vidět, že nic ze svého umění nezapomněl. Přesun zpět na hotel probíhá v dešti velmi rychle.

Na odpolední fázi je naplánován druhý trénink, ale vzhledem k neustálému dešti trenér Luboš Kozel upravuje harmonogram. Odpoledne se všichni hráči sejdou s trenéry v kinosále u videoanalýzy.

Příprava u videa patří k jednomu ze stěžejních moderních přístupů trenéra Luboše Kozla. Dnes se trenéři vracejí k přípravnému utkání s Hradcem Králové, které Dukla na Julisce vyhrála 5:2. Po skončení videoanalýzy aktéři zjišťují, že nad Hinterstoderem vysvitlo opět slunce. Hráči tak usedají na kola a odjíždějí si užít krásy místní přírody.

Patý den svěřenců trenérů Luboše Kozla a Jana Suchopárka na soustředění v Rakousku poznamenal vydatný déšť, který však nikomu z členů týmu neubral na dobré náladě, která přispívá k bezproblémovému průběhu soustředění. Zítra Duklu čeká druhé přípravné utkání. V Grazu se střetne od 17:30 hodin v chorvatským celkem NK Inter Zaprešič.