clanek-1
  • U16

  • 30.11.2015

Richard Polák, trenér mladšího dorostu U16, o podzimní části sezóny

První část sezóny bývá pro hráče této kategorie těžší. Přechází z žákovské kategorie do té dorostenecké a zároveň opouští základní školu a stávají se z nich středoškoláci. „Letní přípravu jsme zahájili soustředěním v Blšanech, kde jsme měli skvělé podmínky k tréninku, regeneraci i společenskému vyžití. Plynule jsme navázali na práci předchozích trenérů. Většina našich hráčů přešla ze základních na střední školy, a proto bylo důležité připravit tréninkový proces tak, aby přechod pro hráče byl co nejpříjemnější, což se podařilo. Co se týče sportovních cílů, jsme přesvědčeni, že ve hře samotné je vidět posun a velká pracovitost našich hráčů nás předurčuje k tomu, že se budeme i nadále zlepšovat,“ uvedl trenér Richard Polák.

Spolu s trenérem Polákem vede dorostence zahraniční trenér Antonio Console. „Jsem rád, že jsme v realizačním týmu přivítali zahraničního trenéra Antonia Console, který přináší mezinárodní zkušenosti z Italského fotbalu,“ pochvaluje si.

Zároveň nezapomíná zmínit zajímavou spolupráci jeho týmu s Dětským domovem, kde se podílejí na přípravách pro Vánoční trh v sobotu 5. prosince v Dolních Počernicích. „Jsme zapojeni do společné akce s Dětským domovem Dolní Počernice, kde kluci poznávají příběhy dětí, které vyrůstají v jiných podmínkách než oni samotní. To jim rozšíří životní pohled.“

Stejně jako tým o rok starších spoluhráčů z kategorie U17 i jeho tým trávil předposlední listopadový víkend v Olomouci. „Na dvoudenním pobytu v Moravské metropoli města Olomouc, jsme sehráli přípravná utkání s týmy Sigmy a HFK Olomouc. Za zmínku stojí ubytování na faře a setkání s místním farářem v Dubu nad Moravou. Dále jsme sehráli utkání s Bohemians Praha 1905 a čekají nás dvě utkání v rámci zimního turnaje ZD MD – OTEC CUP 2016 na Motorletu Praha.“ 

Sezónu ukončí 12. prosince přípravným utkáním v rámci právě zmiňovaného turnaje. Zahájení zimní přípravy bude 11. ledna 2016 s plánovaným soustředěním od 13. - 17. února v zimním středisku Zadov.

Přípravná utkání:

17.01. Hořovicko (turnaj)
24.01. Admira U17 (turnaj)
27.01. Vyšehrad
30.01. Motorlet U16 (turnaj)
03.02.  Sparta U15
10.02. Bohemians 1905
21.02. Admira U16  (turnaj)
27.02. Vítkovice (Nymburk)
05.03.  Střešovice/ Plzeň
12.03. Motorlet U16
19.03. Mitrovské utkání