clanek-1
  • U17

  • 30.11.2015

Trenér dorostenců U17 hodnotí podzimní část sezony

Půlku soutěže mají dorostenci do 17 let za sebou. Trenéra Tomáš Kulvajta jsme poprosili o krátké zhodnocení. Zároveň nám prozradil nejbližší plán přátelských utkání. Odkryl účast svého týmu na zimním turnaji na Meteoru a dodal termíny utkání na turnaji pro zimní přípravu.

Hodnocení podzimní části sezony rozdělil trenér Tomáš Kulvajt do dvou rovin. 

„Po herní stránce kluci udělali kus práce. Oproti minulému roku byli schopni ve větší míře v zápasech lépe držet míč a kombinací si připravovat šance. Zlepšila se součinnost v pohybu ofenzivních hráčů i kontrola prostoru při naší útočné fázi. Z defenzívního pohledu vidím posun ve vědomém řešení situací 1 na 1, 2 na 1 a dalších,“ pochvaluje si. 

S čím už tak spokojený nebyl, bylo řešení situací před oběma brankami. „Oproti loňsku jsme zaostávali v činnostech před oběma brankami. V defenzívě jsme nebyli často dostatečně důslední v pokrytí hráčů soupeře. Při našich šancích jsme naopak nebyli schopni zachovat dostatek klidu a přesnosti v zakončení. Při množství šancí, které jsme si byli schopni vytvořit, jsme jich proměnili jen velmi malé procento,“ dodal. 

V letošním roce řeší trenér problém se stagnací hráčů stejně jako jeho kolegové trénující stejnou kategorii jiných týmů. „Oproti loňskému roku, kdy byl herní progres týmu poměrně výrazný, musím říci, že v podzimní části přišla u některých hráčů lehká stagnace či útlum. Obecně je u hráčů tohoto věku běžné, že jejich výkonnost je kolísavá. O to více vyplavou hráči, kteří jsou schopni si udržet výkonnost stabilní a v této stabilitě se postupně dále zlepšovat,“ vysvětluje. 

Zároveň nezapomíná kluky pochválit: „Celkově musím říci, že kluci i přes nepříznivé výsledky pracovali stále velmi tvrdě a snažili se v náročnosti naší hry posouvat.“

Kategorie do 17 let bude trénovat do 11. prosince. „V tomto období nás čekají další přípravné zápasy. Spolu s U16 jsme byli předposlední listopadový víkend v Olomouci, kde jsme odehráli zajímavá dvojutkání. V sobotu 28. listopadu jsme hráli na Mikulce s Bohemians Praha 1905 a v sobotu 5. prosince si předehráváme zápas zimního turnaje na Meteoru. Od 10 hodin budeme hrát s domácím Meteorem U17.

Rozlosování zimního turnaje na Meteoru

DenDatumČasDomácíHosté
SO05. 12.10,00Meteor BDukla 
SO09. 01. 10,00AdmiraDukla 
NE17. 01. 14,00Dukla Meteor A
NE24. 01. 12,00Dukla Motorlet
NE31. 01. 12,00Dukla FA Praha
NE07. 02. 12,00Dukla (o umístění)
NE21. 02. 10,00Dukla (o umístění)