clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 20.11.2015

Dukla se v sobotu představí na Andrově stadionu

V posledním kole Synot ligy Dukla ztratila body s Příbramí, ale o čtyři dny později si spravila chuť proti Ústí nad Labem, přes které jednoznačně postoupila do pohárového čtvrtfinále. Nyní čeká svěřence Luboše Kozla utkání proti Olomouci v sobotu 21. listopadu od 17 hodin na Andrově stadionu.

Olomouc je s jedenácti body na 13. místě v tabulce za dvě výhry, pět remíz a šest proher.

Poslední tři kola si Olomoučtí nepřipsali ani bod a zejména v tom posledním se jim nedařilo, když od domácího Jablonce dostali čtyřgólový příděl, aniž by se aspoň jednou prosadili.

Stejně jako Dukla odehrála Sigma odvetu osmifinále MOL Cupu proti Jihlavě. Na domácím hřišti remizovala 2:2 (první utkání skončilo 1:0 pro Olomouc) a postoupila dál do čtvrtfinálových bojů.

Nejlepším střelcem moravského celku v Synot lize je David Houska, který vstřelil celkem tří branky z celkových dvanácti, které Olomouc v této sezoně připsala.

Bilance našich vzájemných utkání od roku 1993 mluví spíše pro domácí tým. Olomouc nad Duklou zvítězila celkem třikrát, třikrát remizovala a dvakrát prohrála. Obě dvě prohry byly otázkou sezony 2013/2014, kdy olomoucký celek sestoupil do druhé nejvyšší fotbalové soutěže.

Luboš Kozel k utkání říká: „Minulé utkání jsme prohráli doma s Příbramí, takže nám nic jiného nezbývá, než získat body na venkovním hřišti. Olomouc během podzimu vyměnila trenéra a po této změně šlo mužstvo nahoru. Čeká nás motivovaný soupeř, který také nemá moc bodů a bude chtít v utkání uspět. My musíme být motivovaní úplně stejně a snažit se vyrovnat jejich agresivitě a důrazu. Olomouc bude chtít hrát, takže budeme mít prostor pro ofenzivu. Doufám, že nám to bude vyhovovat a přivezeme domů ty ztracené body.“

Poslední utkání soupeře

FK Jablonec - SK Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 40. Doležal, 45.+1 Pernica, 80. Tecl, 88. Pospíšil. 
Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Kubr. 
ŽK: Wágner - Buchta, Moulis, Rajnoch, Navrátil. 
ČK: 17. Hála, 62. Rajnoch. 
Diváci: 1 186.

FK Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Karavajev - Hübschman - Pospíšil, Trávník (84. Greguš), Mingazov (69. Wágner) - Martin Doležal I., Tecl (82. Masopust). Trenér: Šilhavý.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Moulis, Houska, Cana (52. Štěpán), Petr, Navrátil (83. Zahradníček) - Vašíček (65. Šindelář). Trenér: Jílek.

Poslední vzájemné utkání

SK Sigma Olomouc – FK Dukla Praha 1:2 (1:1)

Branky: 23. Doležal – 21. Albiach, 77. Hlinka.
Rozhodčí: P. Orel – P. Peřina, M. Pilný. 
ŽK: Navrátil, Varadi, Škerle – Romera, Štětina.
Diváci: 3462

SK Sigma Olomouc: Zlámal – Varadi, Šindelář, Škerle, Javůrek – Navrátil (78. Navrátil), Houska, Ordoš, Wijlaars, Schulmeister (57. Vepřek) – Doležal (70. Lietava).
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Vorel, Štětina, Vrzal – Hlinka, Gedeon, Mar. Hanousek (90. Božič), Mareš (71. Kalouda) – Albiach, Pospěch (85. Marek).