clanek-1
  • A-tým

  • 07.07.2012

Dukla zvítězila nad Čáslaví

Z B U Z A N Y - V posledním přípravném utkání před odjezdem na soustředění do Rakouska zvítězilo A mužstvo nad týmem FK Čáslav 5:3.

Do utkání vstoupili velmi dobře hosté. Po nedovoleném zákroku Hella na hranici šestnácky, byla odpískána penalta. Pokutového kopu se ujal Ujec a nemýlil se. Čáslav vedla 1:0. O sedm minut později se hlavou trefil hostující hráč Synek a zvýšil tak vedení Čáslavi na 2:0.

První střelu na branku vyslali domácí ve 20. minutě Pázler pálil vedle branky. Ve 28. minutě vyslal Marič přesnou přihrávkou Jíru za hostující obranu a ten po sólové akci položil čáslavského gólmana a zaznamenal první branku domácích. O dvě minuty později po rohovém kopu Pázlera srovnal hlavou Hell na 2:2. Vzápětí ve 34. minutě z trestného kopu zvýšil hostující hráč Hozda na 3:2.

Ve 39. minutě tvrdou ránu Ouedraoga brankář hostů vyrazil, dorážející Chigou však stál v ofsajdu. O dvě minuty později, po přihrávce Mariče, Pázlerovu střelu opět brankář hostí zneškodnil. Ve 44. minutě po ruce hostujícího hráče v pokutovém území, proměnil penaltu Pázler a srovnal tak na 3:3.

Do druhého poločasu lépe vstoupili domácí, jejichž převaha se s časem stupňovala. Ve 47. minutě se vyznamenal brankář Kučera, který vyrazil tvrdou střelu Ujece. Poté se do šancí dostali domácí. Nejprve střelou nad břevno v podání hráče Ouedraoga a o dvě minuty později minul hlavičkou Marič. Další branku vstřelili v 64. minutě domácí. Malého křižná střela skončila v dolním levém rohu čáslavské branky. O deset minut později Sklenář hlavou střelil nad. Skóre uzavřel znovu Malý po velmi pěkné akci Engelmanna po pravé straně. Dukla - Čáslav 5:3.

Hodnocení trenéra


Luboš Kozel: „Dnes nastoupili hráči, kteří ještě na jaře hráli za juniorku nebo hráli třetí ligu. Začátek zápasu se moc nepovedl, dostali jsme dvě branky, soupeř nás trestal, byl efektivní. Ale cením si toho, že i tak mladé mužstvo postupem času přebíralo iniciativu a dokázalo zápas otočit. Samozřejmě tam bylo mnoho chyb, kluci jsou unavení, což bylo v zápase patrné. Postupem času jsme ale získávali větší převahu v zápase a hlavně v druhém poločase jsme byli jednoznačně lepší.“

FK Dukla Praha – FK Čáslav 5:3 (3:3)


Branky: 28´ Jíra, 30´ Hell, 44´ Pázler, 64´ a 85´ Malý. Rozhodčí: Černý. Počet diváků: 200.
Sestava:
I. půle : Šebek - Radoš, Štětina, Hell, Svatonský - Marič, Ouedraogo, Tenkl - Jíra, Chigou, Pázler
II. půle: Kučera - Pospíšil, Štetina, Hell, Radoš – Marič (60. Malý), Ouedraogo (60. Kalouda), Tenkl - Sklenář, Marek (69. Jíra), Engelmann