clanek-1
  • A-tým

  • 06.07.2012

V Žirovnici Dukla bez vítězství

Ź I R O V N I C E - Ve čtvrtek se Dukla zúčastnila legendárního turnaje o Perleťový pohár v Žirovnici. Obsazení turnaje tvořili čtyři týmy - Dukla Praha, Viktoria Žižkov, Bohemians 1905 a Dukla Banská Bystrica. Semifinálové utkání Dukla odehrála s Duklou Banská Bystrica na kterou nestačila a prohrála 0:1. V následném utkání o třetí místo pak Dukla nestačila na Bohemians 1905, která nestačila v semifinálovém zápase na Viktorii Žižkov.

FK Dukla Praha - FK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:1)


Dukla Praha: Rada - Romera, Štětina, Vorel, Pospíšil - Gedeon, Podrazký, Hoffmann (57. Marič) - Svatonský, Přeučil, Sklenář

Dukla B. Bystrica: Boroš - Turňa, Poljovka, Vajda, Hučko - Hlinka, Považanec, Ferenčík, Pančík - Augustín, Matúš

Dukla Praha do utkání nevstoupila dobře a již ve 3. minutě obdrřela branku od Ferenčíka - 0:1. První ostřejší střelu Dukly Praha vyslal v 15. minutě na slovenského brankáře Přeučil, ale Boroš lapil. Hned v následující minutě mohl Ferenčík navýšit náskok slovenského týmu, ale jeho střela šla vedle. Dukla Praha postupně získávala na hřišti převahu. Ve 35. minutě tvrdě pálil Hoffmann, ale brankář střelu zneškodnil.

Po přestávce pokračovala Dukla Praha v nastolené hře a na hřišti měla stále velkou herní převahu. V 50. minutě měla Dukla Praha obrovskou příležitost, kdy se Přeučil protáhl po pravé straně až k brankové čáře na Podrazkého, který pálil, ale střela neprošla přes skupinu hráčů od kterých se odrazil na Svatonského, ale jeho dorážku vyrazil brankář Boroš z brankové čáry mimo.

V 62. minutě zahrávala Dukla Praha standardní situaci. Míč kopnutý Podrazkým hlavičkoval Štětina, bohužel nad soupeřovu branku.

V 88. minutě se podél levé lajny protáhl do vápna Svatonský a z velkého úhlu se snažil nahrát před branku. Jeho přihrávku však vystihl slovenský Boroš, který ji tečoval nohou pouze ke kopačkám svým spoluhráčů, kteří míč dopravili do bezpečí. Utkání tak skončilo prohrou Dukly Praha 0:1.

FK Dukla Praha - Bohemians 1905 0:1 (0:1)

Dukla: Kučera - Hašek, Božič, Hell, Vrzal - Kalouda, Borek, Malý - Engelmann, Jíra, Pázler

První velkou příležitost utkání měla Dukla, když v 8. minutě pálil z 25 metrů Kalouda těsně vedle. Bohemians 1905 odpověděla ve 12. minutě, Moravec zprava překonává Kučeru, ale za jeho zády zasahuje Hell a míč vykopává na roh. V 16. minutě se na pravé straně krásně uvolňuje Engelmann, jeho střelu levačkou doprostřed branky ale Sňozík v pohodě chytá do svých rukavic.

Ve 30. minutě utkání se Bohemians 1905 ujalo vedení, když z pravé strany centroval Moravec, odražený míč se dostal až k Orolínovi, který překonal brankáře Kučeru - 0:1.

V druhém poločase měl velkou šanci ve 48. minutě Borek, který protáhl brankáře střelou z 23 metrů. Dalším střelcem ze střední vzdálenosti byl ve 54. minutě Vrzal, který střílel nad z 20 mentrů. Ve 47. minutě si za branu naběhl Engelmann, který se snařil lobem překonal brankáře Bohemians 1905, ale minul.

V 62. minutě měla velkou šanci Bohemians 1905, kdy při přečíslení 3 na 2 střílí technickou střelou Vyhnal vedle Kučerovi branky. V 75. minutě si po pravé straně za obranu nabíhává do slibné pozice Hašek. Na poslední chvíli zasahuje brankář Bohemians a míč rukou vyráží do outu.

Utkání o třetí místo s Bohemians 1905 Dukla prohrává také poměrem 0:1.

Hodnocení trenéra Luboše Kozla: "Dnes hodnotím naše vystoupení spíše negativně. Odehráli jsme dva zápasy a nevstřelili ani jednu branku. Schází nám hráč, který by byl schopný střílet branky. Šancí na to jsme měli poměrně dost. Obě utkání byla podobná v tom, že herně jsme měli nad soupeři převahu. V každém zápase jsme si vytvořili tři stoprocentní šance. Neproměnili jsme je a navíc jsme dělali chyby i směrem dozadu, které soupeř dokázal vždy jednou potrestat a proto jsme obě utkání prohráli."