clanek-1
  • Stará garda

  • 29.10.2015

Setkání internacionálů a funkcionářů FK DUKLA Praha

Toto pondělí se v podvečer uskutečnilo na Julisce pravidelné setkání bývalých hráčů a funkcionářů fotbalové DUKLY tentokráte orámované dvěma příjemnýma událostmi. 60 let se dožil 1. místopředseda spolku Ing. Miroslav Mück a v prostorách VIP na východní tribuně byla odhalena Pamětní deska nežijícím internacionálům DUKLY, kteří vyhráli titul Mistr ligy a Čs. pohár od roku 1948 až do dnešních dnů.

Deska čítá 40 jmen hráčů, trenérů, lékařů, funkcionářů, kteří proslavili jméno DUKLY. Setkání se mimo bývalých internacionálů: Viktor, I. Novák, Čadek, I. Urban, Geleta, Dvořák, Vacenovský, Knebort, Kučera, Jelínek, Nedorost, Svoboda, Rada, Fiala, Bittengel, Knesl, Samek, Kocourek, MUDr. Suchan, Haltuf, Hubáček, Mgr. Sokol, Ing. Zoufalý, Jícha, Nejezchleba či Ivo Niederle zúčastnili i někteří rodinní příslušníci vyznamenaných internacionálů pí. Ječná se synem, pí. Šafránková, pí. Koubová, pí. Packertová, pí. Tománková se synem, syn MUDr. Trůbl a vnuk, bratr L. Přády Josef, dcery MUDr. Mináře, syn MUDr. Topinky. Ženám byly předány květiny a kniha Legenda se vrátila, vydaná v roce 2013 k 65. výročí založení DUKLY. Dále byl přítomen předseda Odboru přátel DUKLY Ing. Josef Dufek, autor knihy Legenda se vrátila Aleš Pivoda, bývalý člen DUKLY a reprezentant ve stolním tenise Vlado Miko a další funkcionáři FK DUKLY Praha.

Všechny přítomné přivítal v krátkém projevu předseda Fotbalového klubu DUKLA Praha, spolek Jiří Blažek, který vyzdvihl význam odhalení pamětní desky, poděkoval tvůrcům desky Míloví Jíchovi a Kristýnce Kratochvílové. Pak předal slovo předsedovi představenstva a.s. Ing. Bohumilovi Pauknerovi a oba dva poté odhalili Pamětní desku.